Odaberite oca svog djeteta

Žene se uskoro neće morati zamarati pronalaskom muževa. Jer jedna washingtonska bolnica je otišla korak dalje u praksi darivanja sperme – u njoj je ženama dozvoljeno da biraju sjeme prema životnom stilu donora. „Većina banaka sperme dopušta klijentima da biraju donora prema rasi i etničkoj pripadnosti", objašnjava dr. Michelle Ottey, voditeljica laboratorija pri Fairfax Cryobanku blizu Washingtona.

„Ali osobe koje traže darivatelja sperme u stvari traže kompletnu osobnost, ne samo izgled." Sada Fairfay Cryobank, jedna od najvećih banaka sperme u SAD-u, uvodi novu tražilicu koja će izlistati ne samo osnovne detalje već i kategorije koje uključuju religijsku pripadnost i te sportske afinitete darivatelja.

Korisnici mogu odlučiti žele li darivatelja koji voli kuhati ili slikati, koji preferira ribice za kućne ljubimce, te čini li što za okoliš, pomaže li ljudima i tome slično.

„Parovi traže darivatelja koji najviše sliči muškom partneru. S druge strane, žene koje su bez partnera traže darivatelja koji je najbliži njihovom idealu savršenog partnera.Puno žena započne pretrage s jednom vizijom muškarca kakvog žele, ali često pronađu nekoga drugog tko im se sviđa", kaže Ottey. Nakon što odaberu darivatelja, korisnici trebaju samo kliknuti kako bi naručili spermu.

Ostatak članka pročitajte ovdje:
Tko još treba muškarce?