Odlazak na kavu najbolja ideja za prvi spoj

Valentinovo je iza ugla, a izgleda da potraga za savršenom srodnom dušom u eri aplikacija za upoznavanje postaje sve veći i veći izazov. Zašto inspiraciju za prvi spoj iz snova ne biste pronašli u višestoljetnoj tradiciji?

Kada razmišljamo o Italiji, jedna od prvih stvari koja nam pada na pamet je romantičan, strastven pristup životu i, naravno, ljubavi. Ljubav, međutim, nije jedina alkemija u kojoj se Talijani ističu…

Savršena priprema espressa razvijena je zahvaljujući talijanskoj kreativnosti kroz povijest: jednostavna infuzija mljevene kave i tople vode postala je sama po sebi oblik umjetnosti koji se oponaša i kojem se teži u cijelome svijetu. Ljubav i kava zaista idu ruku pod ruku. “Hoćemo li otići na kavu?” je, uostalom, klasičan prijedlog za prvi spoj, a s više od 20 milijardi konzumiranih šalica kave diljem svijeta, Lavazza – istinska ikona u svijetu talijanske kave – može na stol donijeti okus, miris i užitak izvrsne kave.

Je li odlazak na kavu najbolja ideja za prvi spoj? Jest, a evo i zašto:

  1. Kava je opuštena

Pritisak toga što obući i što raditi na prvom spoju može biti pravi ubojica uzbuđenja. No, ako odete na kavu, nema potrebe za dotjerivanjem ili razradom kompliciranih planova. Jednostavno se možete naći  nakon posla, nakon ručka ili ujutro.

Ako je vani hladno, naručite nešto toplo poput kremastog cappuccina s punim i bogatim mirisom klasične talijanske srednje pržene kave, poput Lavazza qualità Rossa. Ne zaboravite savršenu pjenu od mlijeka… a možete zamoliti svog baristu da na njoj nacrta oblik srca, samo za prave romantike!

Ako je toplo, izađite na terasu na caffè shekerato, pjenušavi, energizirajući ledeni napitak – probajte ga s Lavazza Qualità Oro kavom… i samo započnite razgovor!

  1. Različita kava za različite karaktere

Kava koju je netko naručio govori mnogo o njegovoj osobnosti, samo sjedite i promatrajte. Je li osoba s kojom ste na spoju naručila dupli espresso? Možda je noćna ptica i pokušava se razbuditi nakon provoda prethodne noći…

11026035_992312847467161_7744183274286360130_n

Filtar kava ili americano? Osoba koja sjedi ispred vas voli da se stvari odvijaju polako, promišlja i kontemplira. Kava bez kofeina? Polako s njima… ne želite da postanu nervozni!

Ako osobu s kojom ste na spoju želite iznenaditi originalnom narudžbom koja vas uistinu razlikuje od konkurencije, naručite kavu s đumbirom i cimetom. Ovaj začinjeni marocchino je živahna i začinjena verzija klasičnog marocchina. Egzotična nota za neobičnu kombinaciju najboljeg je okusa s Lavazza Qualità Rossa kavom.

  1. Kava znači razgovor

Kada izađete van na kavu, uistinu ste dobili priliku upoznati drugu osobu: umjesto susreta u bučnom klubu, ugodan kafić je idealno mjesto na kojem možete započeti razgovor. Ako se želite praviti važni, ili ako vam je samo na trenutak ponestalo tema za razgovor, uvijek možete razgovarati o onome što je upravo ispred vas… o kavi!

12122522_1097786650253113_6088844015436988187_n

Iza jednostavne šalice kave postoji cijeli svijet koji treba otkriti. Znate li razliku između vrsta kave Arabica i Robusta? Jeste li veći ljubitelj french press ili espresso kave? Ovo će zajamčeno pokrenuti razgovor!

  1. Sa spoja na kavi nije se teško izvući

Ako vaše znanje o kavi ne pronalazi put ili ako spoj jednostavno ne ide onako kako ste očekivali, sa spoja na kavi ćete se lakše izvući nego s večere ili pića, a da pritom ne ostavite loš dojam. Naš savjet je da započnete spoj brzim espressom koji je jednostavan i elegantan, a što je najvažnije od svega, možete ga brzo popiti.  Ako spoj ide dobro, uvijek možete nastaviti i naručiti drugo piće koje ćete pijuckati polako i gledati se u oči, poput velike šalice Lavazze Filtro Italiano kave.