Old Pilot’s Gin: Dvojica pilota proizvela vrhunski hrvatski premium gin

Potaknuti svjetskim trendovima, ali prvenstveno ljubavlju prema dobrim i kvalitetnim pićima, dvojica pilota i dugogodišnjih prijatelja, odlučili su hrabro proizvesti najbolji mogući gin, koji će sa zadovoljstvom ispijati oni sami, ali i svi drugi zaljubljenici u ovo osvježavajuće prozirno piće. Oni su Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac, svoj premium gin nazvali su Old Pilot’s, a proizvode ga u maloj hi tech destileriji „Duh u boci“  u jednom zagrebačkom kvartu.

 

Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac, fotograf Mario Poje

 

Od samih početaka vjerovali da uz puno učenja i rada te uz pomoć vrhunskih lokalnih sastojaka mogu proizvesti jako dobar hrvatski craft gin. Stoga je prvi korak ka ostvarenju svog sna bio Hrvojev odlazak u Nizozemsku na školovanje, gdje je postao ovlašteni certificirani destiler i dobio ključna znanja o tehnologiji i proizvodnji. Nakon toga uslijedilo je nekoliko mjeseci pogreške i pokušaja, što je u konačnici rezultiralo Old Pilot’s ginom – hrvatskim premium ginom inspiriranim strašću prema letenju.

 

Fotograf Mario Poje

 

Najveća posebnost ovog gina leži u tome što je u potpunosti napravljen od najkvalitetnijih hrvatskih sastojaka, aromatičnih prirodnih biljaka poput borovice iz  Otočca, anđelike iz Like, naranče iz Opuzena, lista masline s Biokova, lavande s Hvara i kadulje s Velebita. Prilikom proizvodnje prvo rade ekstrakte navedenih aroma, koje sami proizvode u svojoj destileriji te ih potom destiliraju i pretvaraju u vrhunski premium gin. Cjelokupan proces odlikuje njihov ručni rad, od spomenute destilacije preko odležavanja, punjenja do etiketiranja i zatvaranja voskom (cjelokupni brending potpisuje zagrebačka agencija Kofein). Potpuno i kompletno kvalitetno, dosljedno i autentično.

Zasad u ovom sjajnom ginu možete uživati na lokacijama diljem Hrvatske, a više možete saznati na: https://duh-u-boci.com/gdje-kupiti/.

Mi smo ga već isprobali!