One koje su same, one su najsretnije…

Žene koje dugo vremena ostanu same, na kraju budu najsretnije. Budu najsretnije, jer su se naučile osjećati ugodno u svojoj samoći. Sposobne su provesti noć same u krevetu i još uvijek čvrsto spavati.
U stanju su odlaziti u kupovinu bez da se osjećaju čudno, jer nemaju nekoga da s njim podijele to iskustvo. Prihvaćaju biti same.

One su na kraju najsretnije, jer imaju vremena usredotočiti se na sebe, djelovati sebično, shvatiti što im je zaista važno. Ostanu u kontaktu sa svojim prijateljima umjesto da se udaljavaju.

Slijede svoje snove umjesto da dopuste da nestanu. One su pobjednice. Posvećene i strastvene. I nitko ih ne može odvratiti od njihovih ciljeva.

One na kraju budu najsretnije, jer su kultivirale svoju neovisnost. Imaju dovoljno novca za plaćanje stanarine i dovoljno znanja da se brinu za sebe. Mogu se nositi sa svime. Improviziraju. Inteligentne su žene sa sredstvima pomoću kojih će ispuniti život za sebe.

One na kraju budu najsretnije, jer shvaćaju da ljubav ne treba biti središte svemira. To nije jedina stvar koja je u njihovom umu, razlog za buđenje ujutro i za izlazak noću. Umjesto da progone muškarce, slijede svoje nade i snove. U potrazi za budućnošću koju znaju da zaslužuju.

Žene koje ostaju same na duže periode ne zabrinjava to što su tako dugo same, jer se naviknu na taj način živjeti. Ne zabrinjava ih to što možda nikada neće s nekim stupiti u brak.

Njima je redu ideja da uvijek žive same. Pozdravljaju tišinu. Dovoljno su jake da ne samo da se nose s tim – već i uživaju u tome.

A ako nađu nekoga, to će biti netko tko ih gura naprijed. Netko tko ih potiče na borbu, a ne netko tko im govori da se predaju i da dopuste njemu da bude glavni za sve. Bit će to netko tko će biti sretan što imaju vlastiti život, vlastite planove i što nikada neće žrtvovati te stvari za ljubav.

Te žene nikada neće izgubiti osjećaj individualnosti. Nikada neće dopustiti da se njihove nade i snovi rastope kako bi se prilagodili osobi koju su susreli.

Bit će s nekim tko ih čini još snažnijima nego što to već jesu. Netko tko ih čini još sretnijima nego što već jesu – iako su prilično sretne za početak.

Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr