“One” su na sigurnom ili kako odabrati pravi grudnjak

Dobar grudnjak može poboljšati “sliku“ bilo kojeg outfita. Isto tako, pogrešnim odabirom ćete se loše držati te neprivlačno izgledati. O tome koliko će vam biti neudobno, nećemo. To sve znamo!

No, što onda kada ste, iz nekoga razloga, zaradili par kilograma, poput mene, ili oduvijek imate velike grudi, a želite konačno početi vježbati? Što kada ste iz svoga 75 B, čini vam se skoro preko noći, došli na neku stotku i nikako pronaći nešto što bi vam odgovaralo?

Istraživajući problematiku grudnjaka, razgovarala sam s različitim ženama, čitala komentare čitateljica, otkrivala probleme čak i dijagnoze te načine vježbanja ili razloge zašto uopće ne vježbaju. Bilo je tu svega, od problema sa štitnjačom, inzulinskom rezistencijom ili se radi o čistom, jednostavnom hedonizmu, pa čak i lijenosti.

Znate, nisam primijetila da nam itko zavidi, više sam primijetila da nas žene s malim grudima ne razumiju.

Uzmimo kao primjer danas toliko popularno trčanje. Svi trče. Nude vam pregršt razloga zašto biste trebali početi, ali ne shvaćaju koliko je, možda vama, trčanje problematično. Ne uzimaju u obzir veličinu vaših grudi, nije im nikad pala na pamet činjenica da ste u vječnoj potrazi za dobrim grudnjakom koji će biti prava potpora vašim dojkama, bez urezivanja naramenica ili žica. O onim „ružnim“ umetcima za leđa uopće neću, niti da su “oni bapski“ postali gotovo jedini odabir. Neću niti o cijenama. Ali ću vam iskreno reći, meni je samo trčanje gotovo bolno osobito kad sam u PMS-u. Jedna kolegica je doslovno rekla kako ih treba “bandažirati“, a druga iznimno hvalila pamuk jednog trgovca, ali samo za “svaki dan“.

 

 

Moja kućna vaga je pokazala kako je konačno vrijeme da nešto doista poduzmem, da konačno poslušam doktoricu i da pokušam promijeniti način života, što u konačnici osim prehrane uključuje i vježbanje. Vjerujem da ćete se sada smijati, ali prvi korak nekoj promijeni je iskorištavanje svakoga telefonskog razgovora za hodanje. Da. Od prozora, preko hodnika do ulaza u toalet. Zvuči totalno “bajno”, ali sam tako znala prijeći i po 5 kilometara, a da nisam niti izašla iz ureda.

Drugi korak je bio pronaći ADEKVATAN grudnjak. Nakon dosta pokušaja i promašaja, slušanja savjeta, ali i podosta bačenog novca, odlučila sam isprobati i Reebok PureMove Bra. Znam. Sve znam. Opet ćete pomisliti kako vam prodajemo maglu, kako je ovo još jedan od onih sponzoriranih članka. Vjerujte mi da nije.

Reći ću vam samo da mogu trčati. Da su sigurne, ali ne i stisnute. Da me ne “šamaraju“ pri svakom, trenerima omiljenom, jumping jacksu. Da je sve prozračno i da se ništa nigdje ne urezuje. Udobno mi je. A to je ključno!