Operna večer za pamćenje u lošinjskom hotelu Bellevue

Prvi vikend u kolovozu u lošinjskom hotelu Bellevue obilježio je ekskluzivni nastup popularne sopranistice Lane Kos i baritona Leona Košavić. Dvoje perspektivnih umjetnika pjevačkim izvedbama i zapaženim nastupima već su osvojili vodeće pozornice svjetske operne scene, poput Arene di Verona i Covent Gardena. Tako su i u intimnoj atmosferi prvog lošinjskog 5* hotela za sve ljubitelje klasične glazbe priredili koncertnu večer za pamćenje, a za koju se danima prije tražila ulaznica više.

Operna večer u lošinjskom hotelu Bellevue

S rasponom glasa od tri oktave, 33-godišnja sopranistica Lana Kos ostvarila je čitav niz zapaženih nastupa na nekoliko svjetskih jezika u opernim kućama diljem svijeta, od Čilea, Španjolske, Belgije, Francuske, Slovenije do Izraela, Rusije i Japana, a s prijateljem, talijanskim tenorom Andreom Bocellijem, nastupala je u Areni Zagreb 2014. zajedno s popularnim 2 Cellosima. Bariton Leon Košavić (25) jedan je od trenutačno najtraženijih mladih hrvatskih baritona, a već mu sada predviđaju globalni uspjeh. Dobitnik je nekolicine umjetničkih nagrada zahvaljujući svojim nastupima u Nacionalnoj operi u Helsinkiju, londonskom Royal Opera Houseu, te u operama u Bruxellesu, Rotterdamu, Lausannei, Liegeu i Stuttgartu. Svojom duboko emotivnom izvedbom „Panis Angelicus” očarao je čak i belgijski kraljevski par.

Lana Kos i Leon Košavić nakon nastupa

Operna večer pod zvijezdama u lošinjskoj uvali Čikat dodatno je upotpunjena gala večerom. Na menuu su se našle delicije pripravljene od autohtonih namirnica s hrvatskih OPG-ova, kao što su tatar od jadranske ribe, consomme od rajčice i topla hobotnica sa samoniklim biljem. Za glavno jelo poslužen je teleći kare s domaćom krem palentom, a za desert simfonija od šumskog voća.

Podsjetimo, hotel Bellevue dio je poznatog hotelskog brenda Lošinj Hotels&Villas Grupe Jadranka koji okuplja ukupno šest hotela i restorana te vile i apartmane na najatraktivnijim lokacijama otoka Lošinja. Od otvaranja 2014. Bellevue je omiljeni izbor za luksuzni odmor brojnih domaćih i stranih gostiju. Upravo oni su početkom godine ovaj lošinjski 5* hotel ocijenili najboljim hotelom u kategoriji najboljih luksuznih hotela u Hrvatskoj te najboljim hotelom u Hrvatskoj u 2017. na popularnom TripAdvisoru.