Optical Express predstavio Vision Training Center

U hotelu Esplanade ovih je dana održano predavanje na kojem je predstavljen novi projekt poliklinike Optical Express – Vision Training Center, s revolucionarnom Senaptec tehnologijom. Kao jedini takav centar u regiji te jedan od tri takva centra u Europi, Optical Express Vision Training Center vodeći je u području novih tehnologija, a nudi opremu za analizu, treniranje i poboljšanje vještina potrebnih u svakom sportu, ali i bilo kojem poslu koji zahtijeva brzu reakciju.

Cilj programa koji se provodi u Vision Training Centru je upoznati profesionalne sportaše s nedostacima u njihovim navikama obrađivanja vizualnih informacija te treniranjem istih, kako bi poboljšali svoje performanse na terenu. Prakticiranjem ovog programa sportaši poboljšavaju brzinu reakcije, sposobnost istovremenog praćenja više meta, procjenu udaljenosti mete, korištenje perifernog vida te mnoge druge vještine ključne za profesionalni sport. Rezultati se obrađuju individualno za svakog sportaša, ovisno o sportu s kojim se bavi, razini natjecanja i poziciji unutar momčadi te se predlažu vježbe koje poboljšavaju određene vještine.

Damjan Žunić

Osim poboljšanja vještina kod vrhunskih sportaša, Senaptec je sa svojom revolucionarnom opremom otkrio prostor u terapiji nakon različitih neuroloških i motoričkih oštećenja. Tako se pokazalo da rad na Senaptec Sensory Station-u pomaže osobama s autizmom ili poremećajem koncentracije, dok rad sa Senaptec Strobe naočalama uvelike pomaže ljudima oboljelima od multiple skleroze, nakon moždanog udara te u rehabilitaciji nakon određenih operativnih zahvata (npr. operacije koljena).

Kontrec, Pavlović, Mandalinić

Kontrec, Pavlović, Mandalinić

Optical Express usluge među prvima su iskušali nogometaši GNK Dinamo, zajedno s nogometnim reprezentativcem Markom Pjacom, a iskusni govornici, CEO Senapteca Joe Bingold i voditelj Optical Express Vision Training programa mr.sc. Damjan Žunić, podijelili  su nove spoznaje vezane za ovu revolucionarnu tehnologiju. Novom Senaptec tehnologijom oduševljeni su poznati sportaši Damir Martin, veslač i sportaš godine za 2016. koji je demonstrirao rad Senaptec aparata, NBA košarkaš Damjan Rudež, legenda hrvatske košarke Slaven Rimac, sestre Kalaus, rukometašice i osvajačice europskog kupa, hrvatski rukometni reprezentativci Tin Kontrec,  Domagoj Pavlović, Luka Šebetić, Stipe Mandalinić, dugogodišnji klijenti Optical Express-a, izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak i hrvatski vaterpolist Ivan Buljubašić te mnogi drugi.

Više o Optical Express Vision Training centru  možete saznati na http://www.opticalexpress.hr/optical-express-vision-training-center

Foto: Bojan Zibar

Optical Express daruje jedan pregled vida. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #vid

Prijave primamo do 12. svibnja, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnica Anita Čabraja.