Otac, suprug, biznismen – Saša Turković najstariji je komičar LAJNAP COMEDY kolektiva

Na pozornici stasom i glasom ozbiljan k’o predsjednički kandidat, a teze koje iznosi smiješne su kao hrvatske penzije. Što ga s obzirom na godine stvarno pogađa. Fore su mu kao i njegovo slobodno vrijeme, kratke i britke, bez psovki i vulgarnosti, jer mora paziti što priča pred djecom. No zato će svoje najzločestije ideje upakirati u celofan pristojnosti i staviti mašnicu sarkazma da nećete ni znati kako odjednom umirete od smijeha. Nastupa isključivo u košulji i odijelu nakon što su ga dečki iz LAJNAPa zamolili da više ne dolazi u togi. Izniman komičar, pouzdan suradnik i dvojnik Spocka iz Zvjezdanih staza čija logika nikada ne zakazuje, Saša je odličan zabavljač kod kojeg smijeh dolazi svakih desetak sekundi. Ne vjerujete? Saša ima grafikone koje će to dokazati.

Prava prilika da poslušate najbolje Sašine fore kao i one njegovih kolega iz LAJNAP-a, Vlatka Štampara, Tomislava Kozačinskog, Aleksa Curać Šarića i Gorana Vugrineca sigurno je veliki nastup THE BEST OF LAJNAP 2019 koji će se održati 13. rujna 2019.

Možeš li ukratko predstaviti sebe i Lajnap.

Vjerujem da sebe mogu najbolje predstaviti kroz svoje stand up nastupe. Oni koji me znaju dobro kažu da sam na pozornici “pravi ja” … a ostali, koje zanima, su uvijek dobrodošli … I, da, jako volim ove tri točke …Lajnap su moja tri najdraža (i najbolja) komičara, ja i ovaj lik što je otišao u London.

Kako vaši bližnji gledaju na vašu stand-up karijeru? Boje li se da ćete ih spominjati u
nastupima ili to neki i priželjkuju?

Moji bližnji na moju stand up “karijeru” gledaju s čuđenjem i nevjericom kao i na većinu mojih projekata. Ni sami nisu sigurni zašto, ali gotovo svi me podržavaju,tapšu po ramenu i govore možeš ti to.
Nisam nikad razmišljao o tome boje li se ili priželjkuju da ih spomenem u forama. Mislim da to nije bitno, dobra fora je iznad svega ako je potrebna neka kolateralna žrtva, onda je to najmanje što smo svi skupa spremni dati.

Kakav humor imaju dečki iz Lajnapa – opišite svakog u par riječi.

Vlatko je idealan spoj ključnih elemenata potrebnih za odličnog stand up komičara. Izniman talent za humor i osobnost, odgovoran pristup, samodisciplina i spremnost na rad.

Publika odmah osjeti njegovu karizmu i činjenicu da ih ne uzima zdravo za gotovo, nego da iza onoga što nudi stoji talent i rad. Za Vlatka je samo nebo granica pa ću pokušati što je duže moguće ostati dobar s njim.

Goran je karakterističan po svojoj zaraznoj energiji koju s lakoćom uspijeva prenijeti na publiku. Da bi publika mogla istinski uživati u stand up-u potrebno ih je dovesti u određeno stanje/raspoloženje i Goc je tu najveći majstor.
Kada nastupate nakon Gorana u pravilu možete očekivati znatno bolju reakciju na svoj nastup, samo zato što je on prethodno “pripremio” publiku, na čemu sam mu osobno često jako zahvalan.Osim toga Goran je vrhunski profesionalac s nešto inteligentnijim forama.

Aleks je non stop Aleks. Ono što vidite na pozornici to je on i kada siđe s pozornice. Mi ostali nešto smišljamo, pišemo i pripremamo se ,a Alex jednostavno izađe na pozornicu i svi umru od smijeha. Često i sam umirem od smijeha na njegov nastup jer nikad prije nisam čuo tu foru … onda skužim da se i on smije – jer i on prvi put čuje tu foru, odnosno upravo ju je smislio na pozornici.

Koza ima krasan motor i preselio se u London … šalim se. Tomislav je super lik. Jako mi se sviđa njegov crni humor. Žao mi je što nisam imao i što nemam priliku više surađivati s njim.

Što publika može očekivati od vas u Lisinskom? Pozovi publiku u Lisinski u svom stilu!

Po pitanju očekivanja publike u Lisinskom, samo rekao da će se publika s najmanjim očekivanjima vjerojatno najugodnije iznenaditi. Lajnap u Lisinskom je događaj koji ćete garantirano pamtiti do kraja života – osobno garantiram povratom novca.

Ako vam se u bilo kojem trenutku (za 10 ili 20 godina) dogodi da zaboravite ovaj događaj slobodno dođite do mene i recite: “Saša, ja sam zaboravio na onaj LAJNAP nastup u Lisinskom 2019 godine, molim te vrati mi moj novac za ulaznicu kao što si obećao”.

Ako Saša tako kaže – onda ne preostaje ništa drugo nego kupiti ulaznice za 13. rujna BEST OF LAJNAP 2019 već danas.