Pečeni kukuruz s pikantnim umakom od vrhnja

Pečeni kukuruz nije jelo za koje je potrebno pisati niti čitati recept.

Stavi se u pećnicu ili na roštilj, a možete ga i nasaditi na štap pa okretati iznad otvorene vatre. Čim potamni sa svih strana znate da je gotov i spreman za posluživanje i uživanje u njegovom okusu.

Namirnice

  • 2 klipa kukuruza za pečenje
  • 100 grama kiselog vrhnja
  • 1 limun
  • Sol, papar, chili (po ukusu)

Upute

Klipove kukuruza očistite ako su došli s lišćem. Po želji ih premažite maslacem ili s malo ulja i blago začinite sa soli.

Kukuruz pecite desetak minuta na 180 stupnjeva u Airfryeru, ili na 200 stupnjeva od 12-15 minuta u pećnici. Kada kukuruz počinje tamniti gotov je.

U manjoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, sok limuna, sol, papar i chili u umak. Po želji možete dodati i drugog začinskog bilja ili čak i senfa.

Poslužite kukuruz narezan na manje komade preliven s kiselkasto ljutim umakom od vrhnja.

Dobar tek!

Darkove recepte možete naći na blogu “Darkova Web Kuharica