Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Pečeno pile s mladim krumpirom i maslinama

Obiteljski klasik s daškom Mediterana.

Pikantno zapečena hrskava, sočna piletina i mladi krumpir s maslinama. Zapečena piletina je uvijek dobro došla i teško joj je odoljeti, a efekt, gušt i dobar dojam koji će ostaviti na ukućane i goste zagarantiran je. 



Sastojci:
  • 1 mlado pile
  • 5-6 češnjeva češnjaka
  • sol, papar
  • 1 mala žličica slatke crvene paprike
  • 7-8 listova lovora
  • maslinovo ulje
  • 2 dcl suhog bijelog kvalitetnog vina
  • 1 kg malih mladih krumpira
  • 100 g zelenih maslina iz teglice (bez koštica)


Postupak :
  1. Pile dobro operite iznutra i izvana te ga dobro posušite papirnatim kuhinjskim ručnicima. Pećnicu uključite da se zagrije na 200 C. Pile nasolite, popaprite svježe mljevenim paprom i natrljajte mljevenom slatkom paprikom. Premažite ga sa svih strana maslinovim uljem. Češnjak očistite i nagnječite, dva češnja zajedno s 3-4 lista lovora ugurajte u unutrašnjost pileta. 
  2. Meso stavite u veći, maslinovim uljem podliveni lim za pečenje. Prelijte ga suhim bijelim vinom i pecite u zagrijanoj vrućoj pećnici 50 – tak minuta. Meso povremeno okrenite, te ga prelijevajte vinom i uljem u kojem se peče.
  3. Mladi krumpir ogulite , operite , prerežite po pola i posolite. Izvadite lim iz pećnice pa oko mesa rasporedite krumpiriće, 3-4 nagnječena češnjaka, 3-4 lovorova lista i masline . Prelijte po potrebi s još malo maslinova ulja. Pecite sve skupa još 40-tak minuta ili dok krumpirići lijepo ne požute i omekšaju. 


Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.