Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Pileći zabatak mariniran u soku od naranče, medu i majčinoj dušici

Toni Boban trenutno je i službeni chef Gourmet Street Food Festivala koji se smjestio u Ljetno kino Bačvice u Splitu.

Iako ima samo 24 godine, Toni Boban slovi za jednog od najperspektivnijih kuhara u Hrvatskoj. Pobjednik je Bisera mora 2015., Grand Prixa u konkurenciji kuhara iz nekoliko zemalja i IKKER-a 2016., interregionalnog kupa kuhara. Smatra gastronomiju umjetnošću u kojoj sudjeluju sva osjetila te kako jelo treba odisati odličnim mirisom, okusom, izgledom i prezentacijom.

Toni Boban trenutno je i službeni chef Gourmet Street Food Festivala koji se smjestio u Ljetno kino Bačvice u Splitu.

Za čitatelje She.hr-a Toni je podijelio recept za pileći zabatak mariniran u soku od naranče, medu i majčinoj dušici, idealan za ovo ljetno razdoblje, a koji oduševljava publiku na Gourmetu.

Gourmet_chef_ToniBoban_3

Pileći zabatak mariniran u soku od naranče, medu i majčinoj dušici

Sastojci:

  • 4 pileća zabatka
  • 1/2 šalice soka od svježe naranče
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica svježe majčine dušice
  • Sol
  • Papar

Priprema:

Tajna ovog sočnog i jednostavnog jela leži u marinadi koja se se sastoji od kombinacije soka od naranče, meda i majčine dušice koji pilećem zabatku daju fantastičan okus i sočnost.

Pomiješajte sok od naranče, maslinovo ulje, med, majčinu dušicu, sol i papar te napravite marinadu. Piletinu premažite s njom, dobro obložite i ostavite da odstoji.

Gourmet_chef_ToniBoban_2

Piletinu ispecite na laganoj vatri, a kao savršeni prilog uz ovo jelo predlažem rižoto s povrćem, bobom, patlidžanom, tikvicom i paprikom. U posudu ulijete maslinovo ulje i sitno nasjeckan češnjak. Dodajte nasjeckano povrće u količinama po želji te kratko pržite. U povrće dodajte rižu te ju vrlo kratko prepržite s povrćem uz miješanje. Zatim dodajte malo vode dok riža ne bude skuhana. Rižoto začinite sa soli, paprom, malo češnjaka i peršinom.

Na krišku kruha stavite rižoto i pileći zabatak te pospite mozzarellom i parmezanom te ga tako posloženo kratko zapecite u pećnici.

Osim primamljivog okusa, za pripremu ovog jela odlučit ćete se i zbog njegove kratke pripreme od samo 20 do 25 minuta. Ovako posloženo jelo idealno je za street food festivale kao što što je Gourmet u Splitu.

Ne propustite

Gastronomija

Rižoto je definitivno jedno od onih jela koje djeluje kompliciranije za pripremu nego što uistinu jest.

Gastronomija

Jedna od najvećih prednosti rižota je njegova svestranost.

Gastronomija

Donosimo vam jednostavan recept iz Gavrilovićeve kuhinje

Gastronomija

Četiri fina i ukusna obroka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.