Pilingom do zdravog izgleda i mladenačkog tonusa kože

Zanimljivo je da se koža, kao najveći organ tijela, neprestano obnavlja i ljušti. Novonastale stanice kože stalno su u diobi i potiskuju one iz dubljih slojeva pa na samu površinu uvijek dolazi sloj mrtvih, pločastih stanica, koji se ljušti i otpada. U tom procesu važno je ponekad potpomognuti ljuštenje vanjskim djelovanjem kako bi se mlada i zdrava koža što lakše obnavljala.

Postoje dvije vrste pilinga: kemijski piling koji se najčešće obavlja u dermatološkim ordinacijama i mehanički piling koji koristimo kao kozmetički proizvod u različitim oblicima u kućnoj upotrebi i kozmetičkim salonima. Piling zrnca u prirodnoj kozmetici najčešće su usitnjene koštice marelice ili masline, veličine od 100-500 mikrona i oblih bridova kako ne bi dolazilo do mehaničkih površinskih oštećenja kože.  Pilizirajuća zrnca lagano stružu po površini kože pri čemu ljušte odumrle stanice.

Piling za lice se lako primjenjuje: nekoliko minuta masaže i lice će zablistati. No kada se radi o tijelu, tu je nešto veća površina, koža značajnije deblja i zahtjeva čvršću masažu. Vrlo je praktično koristiti piling gelove za tuširanje s dispergiranim piling zrncima koja uz blagu masažu kružnim pokretima, pomažu ljuštenju odumrlih stanica s površine kože. Malo snažniji piling efekt  imaju gušći proizvodi u obliku krema s većom koncentracijom piling čestica. Vrlo snažan i djelotvoran piling za tijelo je šećerni piling. Sadrži zrnca šećera u uljnoj podlozi, lako se primjenjuje, dobro ispire i učinak piliranja jači je nego kod gela.

page

U samo 3 koraka zdrav tonus i sjaj kože je neizbježan:

  1. Tijekom tuširanja, na vlažnu kožu, nanesite piling gel;
  2. Kružnim pokretima umasirajte piling gel i njegova dispergirana zrnca;
  3. Uklonite piling gel obilnijom količinom vode i hidratizirajte kožu kremama ili uljima za tijelo.

Redovita  upotreba pilinga značajno i dugoročno poboljšava strukturu kože, potiče njenu regeneraciju uz  produljeni  mladenački  tonus i izgled .

Pilinge ne treba koristiti prečesto.  Za lice bi bila dovoljna upotreba jednom tjedno dok tijelo možemo pilirati i češće, pogotovo ako se radi o blagom pilingu u obliku gela za tuširanje koji se mogu koristiti i svakodnevno. Ne smijemo zaboraviti da se nakon pilinga moraju koristiti hranjive i bogate kreme ili maske za kožu da ne bi došlo do kontra efekta i pretjeranog isušivanja kože, pogotovo kod osjetljive ili  suhe kože.

Čarobni piling gel iz Olivala  sadrži  zrnca koštice marelice i masline za lagani piling i skidanje odumrlih stanica kože, prigodan za svakodnevnu njegu. Blagog je i ugodnog  mirisa i teksture, lako se ispire, a nježna pjena ne peče oči. Baza gela je prirodni tenzid bez SLS-a koji ne isušuje kožu, a emolijentni biolipidi hidratiziraju nakon čega koža postaje meka i glatka. Još jedna uspješnica iz Olivala koja je svojim sastavom u skladu sa zahtjevima „zelene kemije“ i ne utječe na otpadne vode te ne zagađuje okoliš. Čarobni piling gel može se koristiti za pranje lica i tijela, a tako tretiranu kožu poželjno je  dubinski nahraniti i hidratizirati Olival čarobnim suhim uljem ili Čarobnim mlijekom za tijelo.

Olival Čarobni piling gel možete pronaći po cijeni  od 49,90 kn u DM-u, Mulleru, BIPI i Nami.