Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Pljeskavice od tikvica i kukuruza

Krenulo je vrijeme roštiljanja, pljeskavica i burgera, a kako bi bili sigurno da jedete dobro i kvalitetno, najbolje je da svoje burgere napravite sami.

Kako? Uz pomoć malo povrća i jednog iznimno zdravog, visokoproteinskog brašna.

Vatru založite (ili samo pripremite tavicu) i krenite u izradu domaće pljeskavice koja zbog bademovog brašna obiluje biljnim vlaknima i proteinima te zbog zdravog povrća čini ove pljeskavice nutritivno vrhunskim obrokom.

Potrebni sastojci:

Priprema:

Tikvice naribajte i posušite papirnatim ručnikom. U jednoj zdjeli pomiješati sve ostale sastojke i dodajte tikvice pa dobro izmiješajte. Tavu stavite grijati (ili rešetke od roštilja), rukama oblikujte pljeskavice i pecite 4 minute s jedne strane pa s druge strane.

Burgere i popečke možete raditi od raznolikog povrća i brojnih žitarica. Na taj način jedete provjereno dobri obrok.

Autor: Tara Lukičić za Tvornica zdrave hrane

Ne propustite

Gastronomija

Mommy Buzz vlogerica Tina donosi vam recept koji obiluje bojama, zdravim namirnicama i nutrijentima.

Budi fit

Brzo se pripremaju, ukusne su i nekima su najdraže grickalice.

Gastronomija

Pečeni kukuruz nije jelo za koje je potrebno pisati niti čitati recept.

Gastronomija

Iako je bezbroj bakinih recepata uz koje sam odrasla, ovaj put sam odlučila Hrvatsko Zagorje predstaviti kroz zlevanku.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.