Počinje 2. Zagreb Chocofest

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorit će u subotu, 9. veljače u 11h , na Trgu bana Josipa Jelačića 2. regionalni festival čokolade – Zagreb Chocofest 2013. Posjetitelji će opet moći kušati i kupiti čokolade, čokoladne slastice i proizvode 30-ak izlagača iz Hrvatske i regije, te probati delicije najboljih hrvatskih kuhara i slastičara.

Iz brojnih popratnih programa Festivala koji traje do 14. veljače, izdvaja se Dječji Chocofest dan u nedjelju 10. veljače, te humanitarna akcija prodaje torte od 15 m koju je donirala tvrtka Mlinar, a prihod s koje je namijenjen Udruzi Zamisli koja kroz program svojih radionica kuhanja podučava kuhanju mlade s različitim vrstama invaliditeta i na taj način ih osposobljava za samostalan život – u ponedjeljak, 11. veljače. Program Festivala pogledajte na službenoj stranici i Facebook stranici.

U programu i zabavnim radionicama uživat će sve generacije posjetitelja. Djeca će se igrati izrađujući omote za čokoladu i zabavljati uz mađioničarsku animaciju. Odrasli mogu sudjelovati u prezentacijama izrade čokolada, pralina i receptima najboljih hrvatskih chefova, u radionicama naučiti kako se slažu vino, konjak, cigare i čokolada, a mogu i sudjelovati u nagradnoj igri parova za Valentinovo i osvojiti vrijedne nagrade koje je osigurao glavni pokrovitelj nagradne igre – Falkensteiner Club Funimation Borik.

Ove godine Zagreb Chocofest ima i svoj ekskluzivni desert – zagrebačke čoko štrukle, koje je posebno za ovu prigodu osmislio kreativni blogerski tim Jedozovni duo.

''Festival čokolade povezuje ljubitelje i proizvođače čokolade u jednoj slatkoj, dražesnoj i svima bliskoj priči – priči o čokoladi. Ona je jezik koji razumiju svi, bez obzira na dob, spol, podrijetlo… Čokolada je hrana, lijek, afrodzijak, užitak, umjetnost, inspiracija, opsesija … Ukratko, čokolada je ljubav. Kroz svoju 3000 godina dugu povijest neprestano, isto kao i danas, povezuje ljude svih generacija. Dođite, sudjelujte, uživajte, naučite nešto novo i otiđite sretni i nasmijani ispunjeni slatkim užitkom. Neka bude u slatkom elementu'', istaknula je Sanja Bančević Medenica, direktorica Chocofesta pozivajući Zagrepčane na njihov najslađi Festival.

Damir Horvat, suvlasnik vinoteke i wine bara Dobra vina, zaključio je: ''Čokolatere i vinare povezuje ista ljubav i strast ka onom što rade, te da su one uz 'dobar nos', zanos istraživača i intuiciju, najvažnija tajna sljubljivanja čokolade, hrane i dobrih vina.''

Pokrovitelji Festivala su Gradonačelnik Milan Bandić, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba i HGK, medijski pokrovitelji Večernji list, Antena Zagreb, T-portal, Jabuka TV, te partneri Splitska banka, Mlinar, Dobra vina, HOK osiguranje, Falkensteiner, Print grupa, Lunik, Nox, Roto-promet, Boje komunikacije te prijatelji festivala Jedozovni duo i Mak teatar.