Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
pohane bananice
pohane bananice

Gastronomija

Pohane bananice – savršen “comfort food”

Već osjećamo miris ovog divnog deserta u zraku

Predstavljam vam recept za jedan jednostavni, brzinski “gosti su pred vratima“ desertić.  Također je i idealan comfort food za “one dane” kada odlučite ne želite slušati našeg Orlanda. Stoga, počastite se ovime na jedan od tih dana, jer ovaj slatki grijeh moći ćemo vam oprostiti!

Sastojci (za 1 osobu):

1 veća banana
1 bjelanjak
3 jušne žlice krušnih mrvica
1/2 čajne žličice začina za medenjake (ili mljevenog cimeta, dostojna je zamjena)
malo maslaca za prženje (recimo 2 jušne  žlice) + žličica dve ulja ili cca 2 žlice kokosovog ulja
1 jušna žlica tekućeg meda
2 čajne žličice kokosovog brašna (za dekoraciju i pomalo egzotičan šmek)

Priprema:

Izvadite tavicu. Ogulite bananu. Tim redoslijedom. Prepolovite ju i onda svaku polovicu još lijepo razrežite po duljini. U jednoj zdjelici vilicom lagano izmutite bjelanjak. Ne treba se stvoriti snijeg, već samo napraviti pjenica. U drugoj posudici pomiješajte krušne mrvice i začin za medenjake odnosno cimet. Umočite bananu u pjenicu, pa uvaljate u mrvice. Nakon toga opet malo u bjelanjak pa u mrvice. Prstima formirajte tj. utisnite tu smjesu, da se ne trusi i otpada.

U tavi zagrijte ulje i dodajte maslac. Budući da je maslac zaista nezgodan za prženje (brzo izgara i još k tome  prska voda iz njega), dodajemo malo ulja. Najbolja opcija je ovo pržiti na kokosovom ulju koje odlično podnosi visoke temperature. Kokosovo ulje je još jedna od it namirnica, postalo je dostupno i u supermarketima te nije preskupo. Palačinke npr. odlično ispadaju pripremane na ovakvom ulju. No, ako ste ipak odabrali maslac + malo ulja (suncokretovo, biljno), pripremite se na malo prskanja…

Prženje traje kratko – kad se zasmeđi s donje strane, baš onako kao najobičniji pohanac, okrenite bananice i pržite  do zlatnožute boje i s druge strane. Prebacite na tanjur, pokapajte medom i pospite kokosovim brašnom.  E da, i stavite tu kuglicu sladoleda kad je već bal!

Opcionalno, ali preporučljivo:
– poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije
– poslužite frendicama koje ne znaju kuhati – impresionirajte ih,  pravite se važne,  igrajte se “Večere za 5”
– poslužite toplo
– ne škrtarite i kupite  kokosovo ulje

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.