Posao na neodređeno vrijeme u devetom mjesecu trudnoće?

I to je moguće! Donosimo vijest iz susjedstva! Naime, jedna je 36-godišnja Talijanka dobila posao na neodređeno vrijeme u devetom mjesecu trudnoće. Talijanski mediji od poduzetnika koji ju je zaposlio stvorili su pravog heroja. On na sve to kaže: “Majčinstvo nije kazna“.

Sretna zaposlenica, Martina, kaže da je jako sretna, ali i veoma iznenađena. “Divno je, neočekivano iznenađenje, znati da netko vjeruje u moje profesionalne sposobnosti, iako sam trudna. Nisam očekivala to, nažalost, iako ne bi trebalo biti tako”, rekla je ova mlada Talijanka za Rai, prenosi N1.

Martina je, nadajmo se već sretno rodila, i inače je već mama dvogodišnje djevojčice, a u dogovoru s poslodavcima počet će raditi pet mjeseci nakon porođaja. “Bila sam sretna već samo zbog toga što su me uopće pozvali na razgovor. Imam prijateljice koje su na intervjuima za posao morale lagati da nisu u vezi, da nemaju muža, da ne žele djecu”, kaže ona.

Vlasnik dizajnerske kompanije, koji ju je zaposlio, kaže da je iskreno iznenađen zainteresiranošću medija za ovaj slučaj. “Ovo je nešto što mi smatramo potpuno normalnim. Martina ima profesionalno iskustvo koje je nama potrebno i zato smo je odabrali“, rekao je Samuele Schiavone. Također, kaže da je razumio ovu situaciju i zbog svoje žene, koja je bila zaposlena na određeno vrijeme i kad je rekla poslodavcu da je trudna, dobila je otkaz, prenosi Ansa. “Na poslovnom planu, majčinstvo je kao kazna. Ja nisam želio nastaviti s takvim ponašanjem“, rekao je.

Brojni talijanski političari pozdravili su ovaj događaj, a donedavni premijer Matteo Renzi oglasio se i na svom profilu na Facebooku, gdje je napisao da je, sad kao građanin, pozvao Schiavonea da mu zahvali na gesti. “Hvala, Samuele; sretno, Martina“, poručio je Renzi u poruci na Facebooku.

MojPosao.net