Povratak punđe

Među trendovima ove jeseni, svoj povratak doživjela je i punđa. Idealna frizura za dane kada nemamo vremena uređivati kosu nije rezervirana samo za balerine i stroge knjižničarke.

Od romantičnih i opuštenih, chignon punđi do zalizanih i glamuroznih oblika – punđe nošene na razne načine prikladne su za svaku priliku, a laskaju ženskom vratu i produžuju figuru.Povratak ovog trenda u sezoni jesen-zima 2012. najavili su dizajneri na modnim pistama gdje su na mnogim revijama vladale punđe. Zalizane kose i visoke punđe na vrhu glave poput onih koje nose balerine pojavile su se na reviji Louis Vuittona, dok se takva punđa kod Diane Von Furstenberg nosila niže kod vrata. Opušteniju varijantu predstavila je Stella McCartney.


Louis Vuitton / Diana Von FurstenbergRick Owens odlučio je uklopiti pletenice (u obliku dva zarolana pramena kose) u punđu, a takva frizura najpraktičnija je za djevojke koje imaju jako dugu kosu.


Rick OwensPunđa je klasična i elegantna frizura koju je jednostavno napraviti, a u danima kada ne znamo što napraviti s kosom, dovoljno je nanijeti malo seruma na mokru kosu i svezati je na tjemenu ili vrhu glave.Zalizana punđa izgleda elegantno u večernjim izlascima, a za dnevne je prikladnija opuštenija verzija svezana na vrhu glave, tjemenu ili nisko na vratu. Prema obliku lica i glave, odaberite tip punđe koji vam najbolje pristaje.