Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Premijerno predstavljeno limitirano izdanje – Argeta Exclusive à la chef Luka Košir

Luka Košir je poznat po svojoj inovativnoj upotrebi sezonskih sastojaka i tijesnoj vezi s prirodom, što mu omogućuje da hranu ponudi “izravno s polja na tanjur”.

Argeta Exclusive, prestižna linija omiljenog delikatesnog namaza u Hrvatskoj, ponovno je udružila snage s vrhunskim chefom kako bi premijerno predstavila svoje deveto izdanje gastronomske poslastice. Na  događaju u restoranu Grič izabranim gostima, među kojima smo bili i mi,  otkrili su svoju zadnju majstoriju, koja je plod suradnje s jednim od najboljih slovenskih chefova nove generacije, Lukom Koširom.Novi okus ljubimice najzahtjevnijih gurmana, Argeta Exclusive à la chef Luka Košir, ujedinjuje na prvi pogled neočekivano. Ovaj put, u inovativnom stilu kuhara Luke Košira, malo crno pakiranje donosi zanimljivu kombinaciju pačjih prsa, vanilije i prženih lješnjaka, vješto zaokruženo kardamomom, cimetom, klinčićima i pimentom.Obožavatelji kulinarskih postignuća, predstavnici medija i gastro zajednice došli su na svoje te se prepustili degustaciji novog okusa Argete Exclusive i uživali u profinjenim gurmanskim umijećima chefa Luke Košira.

Enzo Smrekar i Luka Košir

Slovenski virtuozMladi slovenski virtuoz, Luka Košir započeo je svoj kulinarski put u restoranu JB pod mentorstvom šefa Janeza Bratovža. Ubrzo nakon toga odlučio je slijediti svoje snove i preuzeo vodstvo obiteljskog restorana Grič, gdje svakodnevno ljepot netaknute, divlje prirode biva savršenom kulisom te inspiracijom za mnoge njegove kulinarske pothvate.Njegova je želja stvoriti vlastitu filozofiju i identitet temeljen na korištenju lokalnih sastojaka i samodostatnosti hrane, koja uključuje niz aktivnosti kao što su hortikultura, sakupljanje biljaka i lov. Luka Košir je poznat po svojoj inovativnoj upotrebi sezonskih sastojaka i tijesnoj vezi s prirodom, što mu omogućuje da hranu ponudi “izravno s polja na tanjur”.

Kozja albuminska skuta s tartufima

Jedno od spektakularnijih jela u njegovoj ponudi su mravi, o čijoj se nastambi brine u obližnjoj šumi, a njegov specijalitet kuće je patka koju Košir uzgaja na vlastitoj ekološkoj farmi. Prvoklasno pačje meso osnovni je sastojak nove Argeta Exclusive. Uz dodatak vanilije i prženih lješnjaka, novi Argeta Exclusive à la chef Luka Košir oduševljava luksuznim i inovativnim ukusom.

Pačja pašteta, kesteni i mlijeko

Kako je rekao Enzo Smrekar, predsjednik uprave Droge Kolinska te idejni začetnik devete Argete Exclusive: „Argeta uvijek želi ponuditi najbolje, pa tako i s ekskluzivnim novim okusom.“ Smrekar je dodao kako priznanje pripada svim kuharskim majstorima s kojima su do sada surađivali. Ovakva ekskluzivna iskustva nikako ne bi mogla biti moguća bez uloženog napora, kako od strane vrhunskih chefova, tako i od strane Argete. Smrekar je istaknuo kako se chefovi  nikada nisu trebali kompromitirati, vezujući svoje ime uz proizvod u koji ne vjeruju. „Zato u Argeti razvijamo nova partnerstva, a ne kupujemo imena. Nova priča s kuharom Lukom Koširom savršen je mozaik našeg uspjeha.” – zaključio je Enzo Smrekar.

Palenta s trubačama, zrelim sirom i žumanjkom

Nova Argeta Exclusive à la Luka Košir predstavljena je u suradnji s kuharskim timom restorana Grič. Okupljeni su tako uz degustaciju novog delikatesnog namaza imali priliku isprobati  kozju albuminsku skutu s tartufima; pačju paštetu s kestenima i mlijekom.

Ravioli bundeva, ricotta, karamelizirana sirutka

Uz uvodnu priču idealno se uklopila jednostavno savršena palenta s crnim trubačama, žumanjkom, polutvrdim zrelim sirom te čipsom od čičoke nakon čega su uslijedili ravioli s bundevom, ricottom i karameliziranom sirutkom uz pjenicu od jabuke.

Jelen, repa, šljive i smreka

Za glavno jelo posluženi su medaljoni jelena s repom, šljivama i smrekom. Zvijezda slatkog dijela predstavljanja bio je Pâte Sablée s agrumima i kozjim jogurtom. Glavna sommelierka restorana “Grič” predstavila je selekciju vina posluženih uz jela. Argeta Exclusive à la chef Luka Kosir dostupna je u boljim opskrbljenim trgovinama ograničeno vrijeme.

Pate Sablee s agrumima i kozjim jogurtom

Ne propustite

Gastronomija

Argeta je s ribogojilištem ugovorila otkup fileta svježe riječne ribe kako bi kreirala sasvim novu paštetu od pastrve, a nova se Argeta već nalazi...

Dobar posao

Atlantic Grupa i Argeta prepoznale su krizni trenutak za ribogojilište „Gacka“ iz Sinca pokraj Otočca te iskoristile priliku za pomoć lokalnom gospodarstvu kroz razvoj...

Gastronomija

Ove godine Argeta Exclusive također uzima aktivniju ulogu u obrazovanju mladih kuharskih talenata osnivanjem Argeta Exclusive Academy.

Gastronomija

Argeta Exclusive à la restoran JB ujedinjuje na prvi pogled neočekivano.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.