Preporuka: Anka Brazilijanka

Dok vi ovo čitate, Mozaik knjiga u suradnji s redateljem filma „Anka“, Dejanom Aćimovićem i Blitz Cinestarom, završava s predstavljanjem novog izdanja knjige „Anka Brazilijanka“ poznatog hrvatskog autora Mate Lovraka. Novo izdanje upotpunjeno vizualima iz filma i popratnim fotografijama glumaca iz filma, dodatno je oživjelo ovo nepravedno zapostavljeno književno djelo.

Smješten u srednju Europu početkom prošloga stoljeća, film ‘Anka’ priča je o djevojčici iz sirotišta koju posvaja bogata rođakinja. Nedugo nakon Ankina dolaska, otmjena žena pokazuje svoje drugo lice.

Razočarana i utučena, Anka bježi, zaluta i put je dovodi do ciglane okružene visokim stablima i neobičnom prirodom. Grubih lica i velikoga srca, ciglari joj pružaju novi privremeni dom, daju joj sobu buntovnoga ciglara Brazilijanca, siročeta poput nje, koji je završio tu noć u zatvoru zbog tučnjave koju je započeo u seoskoj krčmi. U ciglani u dubini šume, s ovozemaljskim životom isprepliće se začudni, bajkoviti svijet šumskih bića, koji vidi samo Anka.

Djevojčicu Anku glumi Cvita Viljac, a u ostalim ulogama pojavljuju se francuski glumac i nogometna legenda Eric CantonaAnđela RamljakLinda Begonja,Rade ŠerbedžijaNikola KojoVuk KostićŽarko SavićGoran GrgićJelena LopatićPetar MirčevskiVlado JovanovskiJosip Žurić i drugi.

Imamo jedan primjerak za vas. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #anka

Prijave primamo do 19. travnja, točno u podne. Nagrade će biti poslane samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Svjetlana Blažević!