Preporuka: Carstvo nemoći

Pokuša li netko u današnje doba zadržati djetinju naivnost i čistoću pogleda, nevinost srca i plemenitu patetičnost, pokuša li dopustiti sebi ranjivost, riskira da ga se ismije. U svom novom romanu Tatjana Gromača, izbjegavajući larpurlartističko lamentiranje, preuzima taj rizik i iznalazi smjelosti za poniranje u dubine vlastite duše te ukazuje na umjetnost kao pribježište u svijetu u kojem je dobrota iznimka, a razočaranje konstanta, kako stoji u prikazu knjige.

U svom romanu ‘Carstvo nemoći’ Tatjana Gromača dosljedno uspijeva iznalaziti smjelosti za beskompromisno introspektivno poniranje u dubine vlastite duše, smjelosti za to da dotakne neuralgične točke društva u kojem živi, ali i da ukaže na umjetnost kao pribježište u svijetu u kojem je dobrota iznimka, a razočaranje konstanta.

Tatjana Gromača autorica je sedam knjiga poezije i proze. Nagrađivana je nagradama Ministarstva kulture RH Vladimir Nazor i nagradom Jutarnjeg lista za roman godine ‘Božanska dječica’.

 

Tek kad osjeti čemer tuđih misli, čovjek se poraduje vlastitima…

 

Rođena je 1971. u Sisku, završila studij komparativne književnosti i filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a od 2000. živi u Puli. Prema romanu Crnac riječki je HNK, godine 2009., postavio nagrađivanu predstavu.

Znanje nam daruje ovu knjigu i to potpisanu! Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #shebookclub
  • Tagirajte frendice u komentarima na našem Facebooku te javno podijelite na svojem zidu.

Prijave primamo do 14. siječnja, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnica Tihana Kulić!