Preporuka: Dječak kakvog nema

Nakladnička kuća Znanje s ponosom predstavlja roman američke autorice irskog podrijetla Monice Wood, Dječak kakvog nema.

Monica Wood nagrađivana je autorica bestselera i memoara, a osim pisanjem bavi se glazbom i nastupa kao džez, country, pop i gospel pjevačica. Dječak kakvog nema dosad je objavljen u dvadesetak zemalja gdje je doživio veliki uspjeh. To je topla i duhovita priča o nesvakidašnjem prijateljstvu između stogodišnje starice i osebujnog dječaka – prijateljstvu koje će dotaknuti svakog člana dječakove otuđene obitelji.

Gospođica Ona Vitkus živjela je povučenim i ni po čemu iznimnim životom, s pomno skrivenim tajnama i mukama. U svakom slučaju tako je bilo dok nije naišao on, čudnovati dječak opsjednut Guinnessovom knjigom rekorda, poslan da joj svake subote pomaže oko kuće. Ona ima 104 godine, on samo 11.

Dječak svojom znatiželjom i zaraznim zanosom razbija njenu pomalo čangrizavu, nepovjerljivu čahuru i uspijeva je natjerati da govori o sebi, da se prisjeti dalekih litavskih korijena, pa čak i da pokuša oboriti rekord »najstarijeg vozača s valjanom vozačkom dozvolom«. I malo-pomalo, premda se u drugom stoljeću života nije nadala novim prijateljstvima, Ona shvaća da je potpuno očarana tim dječakom.

Rastuži se kad se on jedne subote ne pojavi. Ni one poslije. Naposljetku joj na vrata pokuca nepoznati muškarac. Quinn, dječakov otac, došao je dovršiti posao koji je započeo dječak…

 

Monica Wood  nagrađivana je autorica bestselera i memoara, rođena u irskoj katoličkoj obitelji u Maineu u Novoj Engleskoj. Uz pisanje nastupa kao pjevačica. Živi u Maineu sa suprugom.

»Knjiga zbog koje ćete gutati suze, ali sa smiješkom.« – Shelf Awareness

»Ovo je knjiga ganutljive ljepote. Autorica je uspjela napisati remek-djelo.« – Bookreporter

Knjiga Dječak kakvog nema u prijevodu Morane Šimat dostupna je u knjižarama po cijeni od 99,00 kn (http://znanje.hr/proizvod/djecak-kakvog-nema/).

Jedan primjerak ove divne knjige ide sretnoj čitateljici. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #djecak

Prijave primamo do 22. svibnja, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijavljivati neograničen broj puta!

Dobitnica Marija Maja Bogetić