Pripremite ormar za hladnije dane

Ljeto je lagano iza nas i vrijeme je da presložite svoj ormar. Ljetne haljinice i sandale ponovno zauzimaju stražnji dio ormara, a jakne, veste i čizme dolaze u prvi plan.

To ne znači nužno odlazak u shopping za koji možda i nemate novaca već je potrebno samo dobro pogledati u ormar i izvući stvari koje mogu ponovno postati kao nove.

‘Kako bi to uspješno napravili, dovedite najbolju prijateljicu koja će vam pomoći u donošenju odluka što baciti, a što nositi i ove jeseni. Kada ste posljednji puta odjenuli taj crveni kaput ili haljinu, pristaje li vam kao saliveno ili mogu li se na tome promijeniti gumbi, samo su neka od pitanja koja bi si trebali postaviti prije donošenja odluke o bacanju ili ostavljanju pojedinog odjevnog predmeta’, savjetuje Julia Dee s portala designeralterations.com.

Odjeća ne mora nužno biti nova. Dobro pogledajte može li se nešto popraviti kod krojačice ili kemijski očistiti. Haljine i suknje staromodnog kroja mogu se vrlo lako prekrojiti i uz detalje dobiva se potpuno nov izgled. Ljetnu odjeću operite i spremite za drugu godinu.