Prirodno protiv mitesera

Miteseri se s razlogom nazivaju crnim napastima. Baš kao i celulit, kada jednom dođu na našu kožu teško ih se riješiti.

Miteseri nastaju kao posljedica pretjeranog lučenja sebuma lojnih žlijezda u kombinaciji s bakterijama, prašinom i ostalim nečistoćama. Oni se najčešće nalaze na području nosa, brade i čela, no mogu se javiti i na ostalim dijelovima tijela za koja je karakteristično pojačano lučenje sebuma. Miteseri se češće pojavljuju kod određenih hormonalnih promjena u tijelu kao što su vrijeme menstruacije ili pak trudnoća. Lice će vam se također možebitno osuti miteserima, ako ste pod stresom, u vlažnom okolišu ili ako koristite kreme s velikom količinom ulja.

Maske

  • Napravite smjesu od kukuruznog brašna i bjelanjka i nanesite na lice. Ostavite pola sata da se osuši. Nakon toga, ruke navlažite mlakom vodom i lagano masirajte lice ispirući smjesu, ali i nečistoće. Budite uporni, rezultati će biti vidljivi nakon nekog vremena.
  • Skuhajte zobenu kašu kao kad ju pripremate za jelo i potom ju ostavite da se ohladi. U toplu kašu dodajte med te ju nanesite na čistu kožu. Ostavite ju da djeluje desetak minuta i potom isperite. Ako ovaj tretman ponavljate redovito, ubrzo biste trebali vidjeti rezultate.
  • Pretvorite jedan aspirin u prah, pomiješajte sa svježim sokom limuna, 1 žlicom sode bikarbone, 1 žlicom šećera, 1 žlicom meda i malo muškatnog oraščića i cimeta. Kružnim pokretima umasirajte ovu smjesu s toplom vodom na lice. Ostavite maksimalno 20 minuta i isperite. Ponavljajte više puta u toku mjeseca.

maska za lice

Pilinzi

  • Limun je prirodni izbjeljivač koji djeluje kao sastojak za čišćenje. Zato limun koristite piling za uklanjanje mitesera. Očistite zahvaćena područja limunovim sokom, a kako bi piling bio još djelotvorniji dodajte u limunov sok i sastojke kao što su šećer i sol.
  • Kako je zeleni čaj prirodni antioksidans, može poslužiti i protiv mitesera. Vrećice sa zelenim čajem namočene toplom vodom nanosite na lice i lagano masirajte.
  • Kao piling protiv mitesera može vam poslužiti smjesa limunovog soka i cimeta. Razlika će se primijetiti ako budete radili redovan piling ovom smjesom 15 dana svako jutro.

Izvor: Tara Lukičić, Tvornica zdrave hrane