Punjene lignje s kozicama, krakovima i mozzarellom

Punjenelignjesaskampima

Bez obzira jeste li ljubitelj ribe, mesa ili ste vegetarijanac ne propustite ovog vikenda restoran Kaiser u Rogaškoj Slatini, poznatom slovenskom turističkom mjestu udaljenom od Zagreba nepunih sat vremena.

„Oni koji preferiraju meso odlučit će se za teleći carpaccio s kremom od tune i pinjolima te punjenu svinjsku roladu s vrganjima i mladim sirom. Ljubitelji plodova mora za predjelo će odabrati mladi sir na žaru, pečene vrganje i kraljevske rakove, a za glavno jelo punjene lignje s kozicama, krakovima i mozzarelom. Kao posebna poslastica u oba menija tu je vrhunski carski praženac s umakom od kruške i domaćim sladoledom“, kaže Marčelo Petan, voditelj Kaisera.

Teleći carpaccio s kremom od tunjevine i pinjolima

Teleći carpaccio s kremom od tunjevine i pinjolima

Ovo je savršena prigoda da probudite gurmana u sebi i saznate zbog čega je Kaiser jedan od deset najboljih slovenskih restorana. Uživat ćete u čarolijama na tanjuru, vrhunskim vinima, a i najjači karakteri pokleknut će pred zavodljivim slasticama.

Restoran Kaiser sastavni je dio poznate turističke kuće Rogaška Hotels & ROI Spa. Njezina dva hotela – Grand Hotel Sava**** superior i Hotel Zagreb****, savršen su odabir za bijeg od gradske vreve, a luksuzni ROI Spa mjesto je čistog užitka. No, ne morate biti gost Rogaška Hotels & ROI Spa da biste iznenadili svoje nepce finim jelima u jedinstvenom ambijentu à la carte restorana Kaiser.

Punjene lignje s kozicama, krakovima i mozzarellom

Sastojci:

  • Lignje 200 g
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje 50 g
  • Paprika 30 g
  • Češnjak 10 g
  • Kapare 20 g
  • Crne masline 20 g
  • Baget 20 g
  • Mlada salata 20 g
  • Kozice 20 g
  • Mozzarella 10 g

Lignje očistimo i napunimo nadjevom – kozicama i nasjeckanim krakovima. Popržimo ih na maslinovom ulju, dodamo sol, papar i svježi bosiljak te ih pri kraju napunimo mozzarelom. Punjene lignje potom pečemo u pećnici na maslinovom ulju.

Posebno popržimo nasjeckanu papriku, kapare, masline i nasjeckani luk. Mladu salatu začinimo sa soli i paprom, a francuski kruh popržimo sa svježe nasjeckanim češnjakom.