Putovanja na izbor – Kina, Brazil ili Peru

Teško je nakon godišnjeg odmora zamisliti da ćemo sada cijelu godinu provesti na jednom mjestu. Kako bismo si olakšali tu pomisao, možete barem početi planirati neko novo putovanje i do kraja ove godine obići još neku destinaciju. Kako ne biste previše istraživali,  turistička agencija PBZ Card Jumbo Travel Services pobrinula se s prijedlogom putovanja koji će vas svakako oduševiti.

Kako bi vam planiranje i financiranje putovanja bilo što jednostavnije, PBZ Card Jumbo Travel Services je korisnicima American Express kartice omogućio obročnu otplatu do 12 rata bez kamata i naknada, kao i otplatu putem American Express potrošačkog kredita do 60 rata.

Egzotični Brazil i Peru

Krenimo s egzotičnim Brazilom. Putovanje je zakazano za period od 13. do 23. listopada 2011. Brazil je teško obići odjednom, no vidjeti Rio de Janeiro s vjerojatno najpoznatijim plažama na svijetu – Copacabanom i Ipanemom, posjetiti kip Krista te brdo Šećernu glavu s koje se pruža predivan pogled na Rio, doživjeti slapove Iguazu na tromeđi Brazila, Argentine i Paragvaja neopisiv je doživljaj. Nakon razgledavanja odmor slijedi u najpoznatijoj odmorišnoj destinaciji Brazila, u Salvadoru de Bahia.

Putovanje traje 11 dana. Leti se prvo do Lisabona, zatim se 4 dana provodi u Riu de Janieru nakon čega se obilazi Iguazu i kao šećer na kraju dolaze tri noćenja u Salvador de Bahii. Povratak je također preko Lisabona, Frankfurta i slijeće se u Zagrebu. Cijena aranžmana (dvokrevetna soba) je 13.490 kn, a nadoplata za jednu osobu je 3.790 kn.

Samo malo dalje, ali na istom kraju svijeta postoji aranžman za Peru i to od 4. do 13. studenog 2011. Peru je zemlja koju nazivaju Kraljevstvom Sunca, zemljom kontrasta i starih kultura u kojoj je još uvijek prisutan tradicionalan način života Indijanaca. Španjolski konkvistadori su došli u potrazi za zlatom, ali nisu pronašli najveće blago – izgubljeni grad Machu Picchu!

Putovanje traje 10 dana i putuje se preko Pariza za Limu. Treći dan se ide za Cusco gdje se razgledava Sveta Dolina te Moray i Maras. Zatim se iduća dva dana posjećuje Ollantaytambo, Pisaq i Machu Picchu. Do kraja putovanja se još obilazi gradić Puno, Titicaca i otok Taquile. Cijena aranžmana je 18.290 kn, a nadoplata za jednu osobu je 2.950 kn.

Krajnji zapad Europe

Nešto bliže, u Europi, organiziran je put u Madeiru i Lisabon u periodu od 23. do 30. listopada 2011. Madeira – otok impresivnih pejsaža i bujne vegetacije gdje se isprepliće cvjetno šarenilo s prapovijesnom šumom. 1999. godine uvrštena je na listu UNESCOVE prirodne svjetske baštine i predstavlja pravi 'biser Atlantika“ s glavnim gradom provincije Funchalom i njegovom živopisnom tržnicom na kojoj se nudi raznovrsno tropsko voće, cvijeće, lokalne rukotvorine i svježa riba.

Riječ je o 8-dnevnom putovanju od čega je šest dana zamišljen smještaj u Funchalu, a ostatak u Lisabonu. Naravno, nude se razni fakultativni izleti. Cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi je 5.690 kn do 1.rujna, nakon toga je 5.990 kn, dok je nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn.

Kina u 11 dana

Još jedna daleka destinaciju ponudi je Kina od 18. – 28. listopada 2011., a obilaze se Shangai, Zhujiajiao, Suzhou, Hangzhou, Nanjing i Peking. Od davnina ljudi su poznavali i divili se svjetskim čudima – značajnim spomenicima kulture svoga doba jer je veliku važnost u kulturi imala upravo sprega između umjetničke vizije i graditeljske vještine potrebne za stvaranje tako golemih zdanja. Međutim, ne smijemo zaboraviti niti svjetska čuda koja obilježavaju naše doba.

 

U Kini se tako posebno ističe najveća građevina sagrađena ljudskom rukom – gotovo 8.000 km dugačak Kineski zid, čija je izgradnja trajala punih 20 stoljeća! Na samom početku putovanja imat ćete priliku upoznati jedan od najpoznatijih gradova svijeta – Shangai, u kojem su bogata povijest i uplitanje “zapadnjaka” ostavili mnoštvo tragova. Nekad razdiran poznatim opijumskim ratovima, danas je moderna metropola, jedna od najvećih luka na svijetu i trgovačko središte Kine s gotovo 19 milijuna stanovnika. Pet puta veći od Los Angelesa, modernim putnicima pruža sliku suvremene Kine.

Putovanje od 11 dana kreće letom iz Zagreba preko Istanbula za Shangai, a povratak je iz Pekinga preko Istanbula do Zagreba. Cijena aranžmana (u dvokrevetnoj sobi) do 12. rujna je 7.990, nakon tog datuma iznosi 8.590 kn, a doplata za jednokrevetnu je 1.800 kn.

Ohrid nadokvat ruke

Ukoliko vas vesele kraća putovanja u blizini Hrvatske, predlažemo vam četverodnevno putovanje u Makedoniju. Skoplje, glavni grad Makedonije, u dolini rijeke Vardar stoljećima je bio na raskrižju putova i pod utjecajem različitih kultura: rimske, turske i, u novijoj povijesti, austrougarske. Njegovo bogatstvo predstavlja i gastronomska ponuda, spoj slavenske i turske kuhinje s jelima koja se prenose iz naraštaja u naraštaj. Ohridsko jezero je zbog izuzetnih prirodnih i kulturnih karakteristika 1980. godine uvršteno na UNESCO-ovu listu svjetske baštine. Mnogobrojnost crkava i manastira uz koje se vežu zanimljive priče podjednako intrigiraju, kao i tajna izrade poznatih ohridskih bisera.

Putovanje traje od 7. do 10.listopada 2011., a obilazi se Skoplje, Nacionalni park Mavrovo, Ohrid i Bitola. Cijena aranžmana je 3.290 kn, a doplata za jednokrevetnu je 430 kn.