Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Quesadillas – ukusni meksički sendviči

Ako ste ljubitelj ljutog, isprobajte ovaj recept!

Jedna od najpoznatijih, iz mnoštva meksičkih delicija – svakako su i ovi nazovimo ih meksički sendviči. Quesadillas se sastoje od prženih trakica pilećeg bijelog mesa, mladog luka, čilija, umaka tacos i puno ribanog sira, što se onda povezuje dvjema tortiljama ili meksičkim kruhom, te peče s obje strane dok se sav sir u njima ne rastopi. Ako ste pravi ljubitelj ljutog, meksičkog i volite kad je sve odlično povezano, uz quesadille obavezno poslužite tekilu ili bar neko tipično pivo poput meksičke Corone.

Potrebno:

400 g pilećih prsa (narezanih na trakice)
2 žlice maslinovog ulja
malo soli
mljeveni čili
3 mlada nasjeckana luka
1 žlica sitno nasjeckanog peršina
8 žlica umaka tacos
30 dkg punomasnog tvrdog sira poput Cheddar sira
8 gotovih tortilja



Postupak :

1. Pileće bijelo meso nasjeckajte na tanje trakice pa ga pomiješajte s dvije žlice maslinova ulja, posolite i dodajte malo mljevenog čilija, sve dobro izmiješajte pa popržite u teflonskoj tavi bez dodavanja masnoća, dok meso ne dobije lijepu zlatno-žutu boju.
2. Prepržene pileće trakice pomiješajte s umakom tacos, mladim lukom i peršinom, pa smjesi dodajte još 150 g naribanog tvrdog Cheddar sira. Smjesu dobro izmiješajte.
3. Svaku tortilju najprije pospite s malo naribanog sira, zatim rasporedite četvrtinu smjese s piletinom, ponovno pospite sirom i završite sendvič s tortiljom. I preostale tortilje nadjenite istim redoslijedom.
4. Nadjevene, jednu po jednu zagrijavajte u teflon tavi dok se sav sir u njima potpuno ne rastopi. Tortilje poprečno izrežite na komade i poslužite.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.