RECENZIJA by Kike (Šminkoholičarke): theBalm Girls ruž Amanda Kissmylips

theBalm Girls lipstick Amanda Kiss my lips

Kad se prisjetim početaka svojih šminkerskih dana, u igri su uvijek bili maskara, crna olovka za oči, bijelo sjenilo preko cijelog kapka i po potrebi neko obojano sjajilo. Kasnije, kada su stvari krenule malo ozbiljnijim putem, u mojoj kozmetičkoj torbi pronašli su se još tuš i ruž.

Moj prvi ruž, crveni dakako, bio je Avon crveni ruž, kojeg sam tako rado gledala, imala, nekoliko puta stavila i onda izgubila, ali, već sam tada znala što zapravo tražim od ruža.

Želim da bude postojan, dugotrajan, dovoljno maziv (da nemam osjećaj kao da po usnama stružem brus papirom op.a.), pigmentiran…

theBalm Girls lipstick Amanda Kiss my lips theBalm Girls lipstick Amanda Kiss my lips

Amanda Kissmylips ruž je ruž kojeg opisuju kao sheer (providan) smeđe bobičast ruž.

Dolazi u količini od 4 gr, što je, više manje, standardna količina za jedan ruž po cijeni od cca 130 kn, u aluminijskom pakiranju koji me podsjeća na MAC metak pakiranje.

Miris mu je nekako, pepermintasto čokoladan, meni iznimno ugodan, relativno brzo ispari pa ga se ne osjeti dugo.

Prvi put kad sam ga nanosila, bio je jaaaako balzamast i ostavljao je više balzamast trag na usnama, nisam imala osjećaj kao da se radi o ružu i na prvu mi se nimalo nije svidio.

Nisam pretjerano velik fan sjajnih i kremastih ruževa, više sam mat tip, volim da mi ruž traje dugo na usnama i da je “in your face”.

theBalm Girls lipstick Amanda Kiss my lips

theBalm Girls lipstick Amanda Kiss my lips

Nakon toga, htjela sam ga iskušati opet, u malo težem okruženju te je proveo sa mnom čitav dan na poslu (i dalje sam ga nosila, ovo mu je bio najveći test) odnosno cijeli jedan dan u mome rasporedu.

Stavila sam ga oko 8 ujutro te sam ga nosila do 9 navečer, drugi put kad sam ga stavljala je ipak dao bolju pigmentiranost i, iako je i dalje bio balzamaste teksture, bio je zaista jake boje, ali jako ugodnog osjećaja na usnama.

Preslikava se na čaše i sve što njime dotaknete, nakon ručka sam ga prepravila, a onda ga nisam dirala do popodnevne kave, nakon što sam već bila na sat vremena ispijanja izmjenično i kave i čaše vode, otišla sam u wc malo ga prepraviti.

I, iako više nije bilo kompletnog sjaja (i dalje primjetnog, ali ne kao na početku), izblijedio je jednoliko, ali je i dalje bio jako prisutan. Skidala sam ga maramicom, što mi je uspjelo iz prve, ali je svejedno ostavio jak stain na usnama.

Ponovno sam ga aplicirala te ga nisam prepravljala dok nisam krenula skinuti šminku te je opet stanje bilo isto kao prije, nije izblijedio na mrlje, već jednoliko, ali je i dalje bio tu.

Neki, koji vole jake ruževe koji nemaju balzamastu konzistenciju kao ovaj ruž, neće odabrati ovaj tip proizvoda.

Doduše, tu bih ga opet usporedila s MAC ruževima, među kojima postoji nekoliko različitih tekstura i završnica ruža i neke od njih su upravo slične ovome, gramaža je manja, a cijena veća, a žene ih i dalje kupuju, stoga bih, bez obzira na činjenicu da nisam najveći fan ovog ruža čisto iz razloga jer takav ruž nije moj tip ruža, zaljubljenicama u ovakav tip proizvoda, preporučila ovaj ruž jer i dalje mislim da su mu, s obzirom na vrstu, performanse i dalje kvalitetne.

theBalm Girls lipstick Amanda Kiss my lips

Do čitanja,

Kike, Šminkoholičarke!