Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Recept za truffles
Recept za truffles

Gastronomija

Recept za truffles koje nećete moći prestati jesti

Njihova priprema je izuzetno jednostavna, možete se sami poigrati s dodavanjem omiljenih aroma

Truffels su ukusne kuglice od čokoladnog ganachea. Njihova priprema je izuzetno jednostavna, možete se sami poigrati s dodavanjem omiljenih aroma. Svakako ih pripremite ovog mjeseca jer zaista unose dašak profinjenosti na blagadnski stol. Donosimo recept za truffles koji se tope u ustima.

Sastojci (otprilike 36 komada):

250 g kvalitetne tamne čokolade
200 ml slatkog vrhnja
30 g maslaca
prstohvat soli
razne arome: naranča, instant kava, chilli

Priprema:

U prikladnoj zdjeli (poželjno koja ima poklopac) natrgati čokoladu na kockice i ostaviti sa strane. Na slaboj vatri staviti da se ugrije slatko vrhnje te u njega dodati maslac narezan na kockice. Lagano miješati dok se maslac ne počne topiti. Zatim malo pojačati vatru te čim se uz rub zdjele počinju stvarati mjehurići skinuti vrhnje s vatre. Natrgane kockice čokolade preliti vrućim vrhnjem pa lagano izmiješati. Ostaviti tako smjesu nekoliko minuta na miru, kako bi toplina vrhnja otopila čokoladi. Nakon 4-5 minuta izmiješati smjesu dok ne postane jednolika i sjajna te dodati prstohvat soli.

U ovoj fazi dodajemo i aromu po želji. Ukoliko se odlučite za popularne orange truffels, najbolja opcija je naranča šećer (proizvodi Kotany), koja se odlikuje prirodnom aromom naranče i odlično miriše. Za ovu količinu potrebno je u smjesu dodati 5 čajnih žličica. Imajte na umu kako će ove kuglice onda biti nešto slađe budući da im dodajemo naranča – šećer, no one su idealne za djecu.

Za odrasle su chilli i kava odličan izbor. Chilli ipak dodajte oprezno, stavljate ga pomalo, na vrh žličice, dobro umješajte u smjesu te ju kušajte nakon svakog dodavanja. Potrebna količina ovisi i vrsti chillija te proizvođaču. Chilli s kojim sam ja radila je također Kotany, on čak ni nije pretjerano jak, a ukupno sam stavila 2 ravne čajne žličice. Radite li s kavom, možete dodati do 2 čajne žličice instant kave u vrhnje još dok se ono zagrijava ili naknadno u još toplu smjesu kako bi se i sama kava istopila.

Nakon što ste “začinili“ svoju smjesu, poklopljeno posudu spremite u hladnjak na minimum 4 sata, no najbolje preko noći.

Idući dan navlaženim rukama formirajte kuglice, koje poput pravih tartufa smiju biti nepravilne i grbave. Štoviše, poželjno je da ih što kraće izrađujete i formirate jer jako brzo počinju mekšati. Zatim ih uvaljajte u kakao prah. Do služenja ih držite u hladnjaku.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.