Rolada od špinata odličan je i zdrav prilog jelima s bilo kojom vrstom mesa, ali i ovako kao samostalan obrok uz neku finu juhu ili salatu čini jedno fino, zdravo i ukusno jelo. Privlačne je zelene boje, pun je vitamina i minerala, a uz sve to, brzo i jednostavno se priprema. Dakle, ako imate u vašim frižiderima ostataka šunke od Uskrsa koju ne znate kako kvalitetno potrošiti, evo jedna dobra ideja.
Potrebno:
Postupak:
Just Good Food
Potrebno:
- 350 g špinata
- 50 g mekog brašna
- 50 g oštrog brašna
- 2 žlice Gustina
- 2 režnja češnjaka
- prstohvat soli
- malo papra
- 5 jaja
- 15 dkg prešane pravokutne šunke
- malo maslaca
Postupak:
- Špinat dobro operite pod mlazom tekuće vode, procijedite ga i osušite. Potom listove zarolajte i oštrim nožem narežite na tanke trakice. Obje vrste brašna i Gustin pomiješajte. Češnjak sitno nasjeckajte. Jaja odvojite. Bjelanjke smiksajte s malo soli u čvrst snijeg. Žutanjcima dodajte usitnjen češnjak, prstohvat soli i popaprite. Dodajte im pomiješano brašno i Gustin, a da bi razrahlili smjesu dodajte malo snijega od bjelanjaka. Izmjenično dalje u smjesu od jaja umiješajte trakice špinata i tučene bjelanjke. Sve dobro izmiješajte.
- Pećnicu zagrijte na 160 C. Lim od pećnice obložite papirom za pečenje te tanko premažite kockom maslaca. Smjesu ravnomjerno razmažite i rasporedite po papiru u limu. Pecite 15 do 18 minuta.
- Ispečeno tijesto izvadite iz pećnice. Prekrijte ga šunkom pa oprezno zamotajte u roladu. Roladu narežite na ploške debljine 1,5 cm, poslužite uz glavno jelo, kao prilog ili po želji.
Just Good Food
You must be logged in to post a comment Login