Romantične knjige za čitanje pod dekicom

Od osjećaja ne možemo pobjeći, oni su dio nas. Pitate se zašto bismo to uopće željeli? Razlog je jednostavan – emocije imaju razne oblike, a osjećate li jednu, gotovo je sigurno da ćete biti izloženi i njezinoj suprotnosti. Kako je vrijeme razdraganosti, lampica, druženja i mašte, odabrali smo za vas neke knjige koje će biti idealne za odmor duše kada se uvečer vratite kući i sakrijete pod toplu dekicu.
Da iskoristimo citat iz jednog popularnog filma: „Apsolutno romantično!“

Ako se ikada sretnemo – Kate Eberlen

Biramo li mi ljubav ili ona bira nas? Vjerojatno ste se to upitali barem jednom u životu, a ovaj naslov razrađuje tu temu na vrlo zanimljiv način. Dvoje osamnaestogodišnjaka sreće se u Italiji, na obiteljskom putovanju. Glave su im pune snova o budućnosti te uskoro zaboravljaju jedno na drugo. Godine prolaze, njihovi se putevi ispresijecaju na suptilne načine, ali oni nikako da se upoznaju. Hoće li ih sudbina na kraju spojiti, pitanje je koje izluđuje čitatelja i čini radnju ove knjige jako napetom. (Znanje, 99,00 kn)

Vikend u Parizu – Jojo Moyes

Dakle, ovdje imamo dvije stvari: Pariz i Jojo Moyes. Kada se udruže, romantika je zagarantirana. No, čitatelji autorice, koja je poznata po svojem romanu „Tu sam pred tobom“, znaju da njezine ljubavne priče nisu patetične, te da čitatelja tjeraju u područja emocija koja nisu baš uvijek ugodna. Ovo nije roman, već zbirka priča, te nam pokazuje kako se Jojo odlično snalazi i u kratkoj formi priče. Kada ih gledamo skupno, pripovijesti iz knjige potiču nas na razmišljanje o tome kako se sve događa s razlogom. (Profil, 99,00 kn)

Tragom parfema – Cristina Caboni

Prvijenac ove talijanske autorice povest će vas na put u Firencu i Pariz. Protagonistica romana ima poseban dar: sposobna je razaznati sastojke parfema samo osjetivši njegov miris. Kako je odrasla u obitelji opsjednutoj stvaranjem mirisa, to se čini kako idealan talent. No, ona bježi od propale ljubavi i drugih razočaranja, ali ne stiže jako daleko. U Parizu se ipak odluči pomiriti s prošlošću te se počinje baviti poslom koji ju je pratio od rane mladosti. Iznimno romantična knjiga koja spaja ljubav, osjetila i obiteljsku tradiciju. (Fokus, 99,00 kn)

2

Mala pariška knjižara – Nina George

Hm, opet smo u Parizu. Nećemo se ovdje pitati zašto nas lutanje stazama osjećaja uvijek vraća u taj grad, ali svakako ćemo istaknuti ovu knjigu njemačke autorice Nine George. Već sam naslov može vam puno reći. U Parizu postoji puno malih i šarmantnih knjižara, ali nijedna nije kao ova. U njoj radi čovjek koji za svaku vašu boljku – duševnu ili tjelesnu – ima lijek koji dolazi u obliku neke knjige. Strastveni čitatelji odavno znaju kako duboko prodire pisana riječ pa je često koriste kao melem za rane, a ovdje je to opisano na zadivljujući način. (Mozaik knjiga, 99,00 kn)

Živi mi se – Ingrid Divković

Prvi roman ove domaće autorice upravo je objavljen i odmah je zaslužio mjesto na našoj listi. Radnja se vrti oko života triju žena različitih generacija. Jedna je u nesretnom braku, druga luta iz obitelji u obitelj, a treća je žena čija se sjena nadvija nad cijelom pričom. Kako smo već navikli kod Ingrid, u radnju su utkane brojne poetične misli, a autorica dodaje i prisutnost naratora koji događajima pridaje važnost te svakom od života smisao. Motiv leptira, koji se nalazi i na naslovnici, obogaćuje priču svojom duhovnom simbolikom. (Stilus, 129,00 kn)

Autor: B.M.

Znanje nam daruje jednu knjigu Ingrid Divkovići to potpisanu! Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #srcenemabora
  • Tagirajte frendice u komentarima na našem Facebooku te javno podijelite na svojem zidu.

Prijave primamo do 1. siječnja, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnica Ines Obradović!