Rosie Kugli: „Keks i glad“

„Keks i glad“ zbirka je kolumni iz “višegodišnje” proizvodnje, koje je Rosie s neizmjernim guštom godinama pisala u časopisu, ali i na portalu Ženska posla.

Mnoge od njenih čitateljica, upoznale su ju baš kroz njih. U kraćim formama opisivala je (najčešće) muško-ženske odnose, fenomen koji “diže”, ne samo naše živčeke, nego je od pamtivijeka i pokretač beskonačnih mudrolija do ozbiljnih rasprava i razgovora (bez obzira radi li se o razgovoru na kavici s frendicama ili na kauču psihijatra).

Zahvaljujući kolumnama čitateljice su Rosie prozvale hrvatskom Carrie Bradshaw.

Kronika društva ili reciklaža vječnih tema-prosudite sami, no sigurna sam da će svaka čitateljica ili čitatelj pronaći dio, ili barem djelić sebe.

Ipak, ne nudim odgovore. Svi odgovori su u Vama!

Promocija knjige „Keks i glad“ održat će se u petak 5. svibnja 2017. u 18 h u Klovićevim dvorima. Svi ste pozvani, a Rosie će se strpljivo potpisivati!

Urednica Lana Milčec kaže: “ U kraćim formama opisivala je ono što svaki smrtnik naziva životom. Život u svim njegovim oblicima i licima, život u svim njegovim raspoloženjima. Njezine kolumne su, pomalo nalik na slijed pojavljivanja Carrie Bradshow. Tako i tada rođena je zvijezda – Rosie Kugli. Slijedio je njezin rast i razvoj u jednu od cjenjenijih spisateljica modernog romana. No, onaj rad prema kojem je prepoznata, ono ‘meso’ zbog kojeg smo je zavoljeli i nastavili čitati upravo je u vašim rukama.

Ovaj prvijenac njezinih kolumni pretočili smo u knjigu. I nemojte se zavaravati, nije bilo lako… Nije bilo lako napraviti, a onda i suziti izbor kolumni na brojku od 30, nije bilo lako ostaviti neke za kasnije, za neko drugo izdanje, a ponajviše nije bilo lako odoljeti šarmu svake pojedine kolumne. Jer, u svakoj od njih nalazite ‘onaj’ komadić sebe o kojem ne govorite naglas ili o kojem prešućeno razmišljate. U svakoj od njih ima pomalo od svega… suza, smijeha, odnosa, karaktera, kritika, osvrta, satire, sreće, politike, cinizma, realnosti. Jednostavno, života! Rosie Kugli pisala je mnogo o životu, a na vama je da sa (srećom) sigurne udaljenosti provjerite koliko je bila u pravu. I zapamtite, ovo nije još jedan Seks i grad. Ovo je Keks i glad – knjiga o pravim istinama u životu.“

Povodom promocije  knjige “Keks i glad” za vas smo pripremili 3 primjerka knjige. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #RosieKugli

Prijave primamo do 7. svibnja, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijavljivati neograničen broj puta!

Dobitnice:

  1. Andela Knez
  2. Martina Težak
  3. Maja Božić