Sati ručnog rada, metri rasparanog pletiva…

Brend unaesthetik, prepoznatljiv po ručnoj dekonstrukciji pletiva, producirao je melankoličnu priču pod nazivom Post Festum, koja savršeno opisuje onaj osjećaj koji nas sve preplavi u vakuumu siječnja, nakon što se ugase sva svjetla i ostanemo sami sa svojim mislima.

Jednostavnost kroja u kontrastu sa zakučastom tehnikom dekonstrukcije pletiva i dalje je osnovni potpis svakog unaesthetik komada, a novost su ovaj put slojevitost u stylingu te veliki voluminozni šalovi.

Sati ručnog rada, metri rasparanog pletiva, slojevitost, asimetrija te nedovršeni rubovi koji se pretvaraju u svojevrsnu paučinu satkanu od konaca, garantiraju beskompromisnu modnu priču koja se nimalo ne opterećuje definiranjem granica roda i spola te dosadnim i ustaljenim društvenim konvencijama.

Iako na prvi dojam tmurne, fotografije koje potpisuje Mare Milin prikazuju prekrasnu Anitu Lijić (Talia Model) u istovremeno robusnom, krhkom i ženstvenom izdanju. Make up je djelo Petre Sever, a za styling kose pobrinuo se Mijo Majhen.

Kao idealan bijeg od post praznične melankolije unaesthetik od 01. do 03. veljače priprema pop-up showroom u galeriji Bravo, na adresi Preradovićeva 34.