Savršen Cheesecake s jagodama

Naš savršeni desert je Cheesecake s jagodama, a tko se ne voli rashladiti slasnom kriškom torte od sira u topao dan?

Sastojci:

  • Digestive keksi 250 grama
  • Maslac 250 grama
  • Mascarpone 500 grama
  • Jaja 2 komada
  • Dva žutanjka
  • Soja vrhnje 2,5 dcl
  • Agavin sirup 50 grama

Priprema:

Rastopiti maslac i umiješati digestive keks, zatim zapeći u pećnici dok ne dobije zlatnu boju.

Pomiješati mascarpone, jaja, 2 žutanjka i malo limunovog soka te sve to preliti na smjesu od keksa.
Sve zajedno staviti u pećnicu na 180 stupnjeva 45 minuta.

Na kraju pomiješati soja vrhnje i agavin sirup te preliti preko kolača da se stisne.

Za dekoraciju staviti jagode.

Foto: Rene Karaman, a recept Mario Valentić.