Sedmaši na putu zdrave prehrane

Koji su najbolji izvori energije iz hrane, što treba sadržavati tanjur zdrave prehrane i koliko se često treba baviti sportom znaju učenici sedmih razreda zagrebačke Osnovne škole Frana Krste Frankopana nakon završetka projekta “Vrtim Zdravi Film”. Osma sezona projekta nastavila je s educiranjem djece o važnosti pravilne prehrane i redovite tjelovježbe na zdravlje cijelog organizma, ali i pokazala da pred svim uključenim akterima ima još puno posla.

“Svjesni smo da su prehrambeni trendovi loši te da još uvijek prevelik broj djece jede neredovito, izbjegava voće i povrće te konzumira dosta slatkiša. Ipak, oni su glas budućnosti, a na nama je da ih pravilno usmjeravamo i pokažemo im da briga za zdravlje počinje od najranije dobi. Također, nadamo se da smo postavili dobar primjer za druge škole “ – poručuju iz OŠ Frana Krste Frankopana.

Projekt “Vrtim Zdravi Film” pokrenula je tvrtka Nestlé Adriatic u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom s ciljem pružanja podrške roditeljima i djeci na putu prema zdravijem načinu života. Dio je globalne Nestlé inicijative koja se provodi u 80 zemalja i uključuje više od 300 partnera – sportskih udruženja, nutricionista, javno-zdravstvenih institucija, koji ulažu značajne napore kako bi educirali više od osam milijuna djece godišnje.

Projektom je u Hrvatskoj do sada obuhvaćeno 30.980 učenika sedmih razreda, a procjenjuje se da je ove godine 12,8 posto učenika nakon edukacije unaprijedilo svoje znanje iz spomenutih područja. Njegovu važnost prepoznali su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Središnji državni ured za šport, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Najbolje rezultate pokazale su i škole OŠ Ivana Gorana Kovačića u Starom Petrovom Selu i OŠ Petra Krešimira IV u Šibeniku.

Više informacija možete pronaći na stranici  Nestlé.

A vama, drage čitateljice, stiže paket s kavom iz Nestlea! Biramo jednu dobitnicu! koja će uživati uz Nescafe

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #vrtimzdravifilm
  • Pratite naše društvene mreže, podijelite objavu, tagirajte frendice
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 9. kolovoza, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Ivana Barić