Šefica: Zanimljiva knjiga zanimljive autorice

Naizgled neperspektivna djevojka koja se bavi sitnim krađama i preprodajom odbačenih stvari, niti jedan posao koji je radila je nije zadovoljio i bio joj je pomalo dosadan je postala osnivačica tvrtke koja vrijedi više od 100 milijuna dolara i zapošljava više od 350 ljudi. Kako? Pročitajte u knjizi Sophie Amoruso, osnivačice internetske trgovine Nasty Gal.

Nikada nije bila tipična djevojka, a ni tipična šefica te je odlučila i napisati knjigu za sve žene i djevojke poput nje same, autsajderice koje traže put do uspjeha u današnjem svijetu, koji je prepun prepreka i neprijateljski nastrojenih ljudi. Kroz jedanaest poglavlja ona vas vodi kroz svoju životnu priču, daje savjete, uči kako preuzeti kontrolu nad vlastitim životom i karijerom i nadasve motivira. Svakako vrijedi dodati kako je njen život poslužio kao inspiracija za Netflixovu seriju Girlboss.

Čak i ako ne želite postati šefica, trebali biste pročitati ovu knjigu. Ovo nije uobičajena knjiga samopomoći, kako možda na prvu zvuči. Riječ je o knjizi koja se čita uistinu u jednom dahu i koja vas vuče da pročitate još samo jedno poglavlje prije nego je pustite iz ruku. Nije riječ o knjizi u kojoj autorica hvali svoje uspjehe i nabraja ih, nikako. Prepuna je brojnih padova i neuspjeha, koje je doživjela tijekom svog poslovnog puta, ali i priča o tome kako nije posustala već nastavila dalje, upornija i jača nego prije.

Jedan od najzanimljivijih detalja je i činjenica kako prva od stvari koje je Sophia prodala preko interneta je upravo – ukradena knjiga!

Pametno, duhovito, inspirativno!

U suradnji sa Znanjem jedna knjiga je vaša! Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #šefica
  • Lajkate našu Facebook stranicu i Instagram profil – ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
  • Sharing is Caring – Bilo bi lijepo podijeliti objavu (postavke na javno), tagirati frendice, podijeliti iskustva, komentirati, preporučiti… Jer vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 20. travnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom. Darovi čitateljicama bit će poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Marija Rajić