Silvan – prirodna kozmetika koja obara s nogu

Dalmati (lat. Dalmatae, grč. Delmatoi) su antička etnogrupa koja je nastavala današnju srednju Dalmaciju i zapadnu Hercegovinu između rijeka Krke i Neretve. To područje nastanjuju od 4. stoljeća prije Krista. Dalmati se smatraju Ilirima u širem smislu, pa ne ulaze u sastav kasnijega Ilirskog kraljevstva uz južni Jadran. Po njima se potom zove rimska provincija Dalmatia i današnja Dalmacija tj. južna Hrvatska. Bog Silvan bio je jako značajan u religiji drevnih Ilira.

24955713_1767515563544159_5478927035644228817_o

Silvan je božanstvo divlje prirode, šume i pašnjaka. Kao takvog obožavali su ga pastiri za kojih je on imao i ulogu zaštitnika stada te su ga prikazivali s rogovima koji se ocrtavaju i u logu brenda Silvan – natural handmade cosmetics.

IMG_20171216_173017(1)

Silvan – natural handmade cosmetics

Silvan je ideja koja se razvijala postepeno, od ljubavi prema izradi sapuna do poslovne realizacije. Iza svega stoji uvjerenje kako sklad proizlazi iz suživota ljudi i prirode. Njihovi proizvodi nastoje svojim prirodnim sastojcima, te dizajnom koji je inspiriran ilirskom kulturom, približiti čovjeka prirodi i ponovno uspostaviti vezu koja se nikada nije smjela izgubiti.

20368946_1721216714840711_2835000091430523402_o

Jednostavno kvalitetno

Ponuda trenutno obuhvaća četiri različite vrste sapuna – od kojih svaki ima pomalo drugačiju namjenu. Sapun od aktivnog ugljena s čajevcem namijenjen je čišćenju lica. Sapun od kokosa s morskom soli i jojobom odličan je kao piling prilikom tuširanja dok sapun od maslinovog ulja s limunom i medom te sapun od lavande možete koristiti i za ruke i za tijelo. Priroda je na prvom mjestu. Izabrana su samo hladno tiještena ulja iz ekološkog uzgoja. Tako ulja zadržavaju sve blagodati koje se mogu prepoznati u kvaliteti ovih ručno rađenih proizvoda.

Pakiranje koje raste

“Trenutno radimo na razvoju novih proizvoda i mogu samo reći da ponovno spremamo nešto kreativno i nešto drugačije. Jedan od naših novih proizvoda razvijamo u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dugopolja. Riječ je o sapunu koji će predstavljati suvenir Dalmatinske zagore te će kao takav biti izrađen od sastojaka tipičnih za ovo podneblje. Pakiranje ćete, i kod ovog proizvoda, moći zasaditi. S obzirom na to da je riječ o suveniru, ovaj proizvod tako postaje „dvostruka“ uspomena za naše turiste: osim što dobiju proizvod koji je ručno izrađen u Dalmatinskoj zagori od sastojaka tipičnih za ovo podneblje, dobiti će i cvijeće koji će ih još neko vrijeme podsjećati na boravak u našoj prekrasnoj zemlji”, izjavila je osnivačica brenda Jelena Bikić.

Njihovo pakiranje doista ide korak dalje od toga da je tek ekološki prihvatljivo – biorazgradivi papir sadrži sjemenke livadnog cvijeća, mami mirisom te vas potiče da svoje pakiranje zasadite i uživate gledajući ga kako raste.

Za vas smo pripremili 2 sapuna iz Silvana! Što trebate?

  1. U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #silvan
  2. Lajkajte njihovu Facebook stranicu kako biste saznali sve novosti

Prijave primamo do 28. prosinca, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnice:

Maja Kanic
Ježurka Ježek