Kurkumin i vitamin D u borbi protiv proljetne depresije

Već nas je to umorilo! Kihanje, kašalj, curenja nosa, nadražene i otečene oči, samo su neki od nepoželjnih i najčešćih simptoma alergija i proljetnih prehlada, karakterističnih upravo za dolazak prvih proljetnih dana. Na društvenim mrežama prijateljica saznajete o novim virozama, bolovanjima i sličnim divotama … Proljeće zapravo znači i vrijeme promjene, dolazak novog godišnjeg doba često znači i pojavu proljetnih depresija.

Oslabljeni imunitet, umor, psihička i fizička malaksalost najčešće su pojave u ovo doba godine, a moguće ih je prebroditi dovoljnim količinama sna, odlaskom u prirodu, kao i odabirom pravilne prehrane koja će organizmu osigurati dragocjen unos vitamina koji pružaju neophodan izvor energije.

Kurkumin i vitamin D sinergijski djeluju na imunitet i preporučuju se raznim populacijskim skupinama kojima je potrebna nutritivna podrška imunološkom sustavu. Pod utjecajem ultraljubičastih zraka vitamin D može se sintetizirati u koži, međutim, razni okolišni čimbenici poput onečišćenja i nedovoljno sunca, smanjuju sintezu vitamina D pa se preporučuju posebni pripravci obogaćeni vitaminom D, s obzirom na to da ga u prehrani nalazimo u vrlo malim količinama.

Almagea CURCUMIN FORTE+ packshot

Almagea® CURCUMIN FORTE+ je dodatak prehrani obogaćen vitaminom D koji doprinosi normalnoj funkciji imuniteta. Znamo da nativni kurkumin nije topiv u vodi, odnosno ima nisku bioraspoloživost i vrlo se brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, Almagea® CURCUMIN FORTE+ sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina s vitaminom D u micelama i pritom ima 185 puta veću raspoloživost od nativnog kurkumina.

1 kapsula Almagea® CURCUMIN FORTE+ (596 mg) odgovara količini od 14 standardnih tableta s kurkuminom.
Almagea® CURCUMIN FORTE+ dodatak prehrani dostupan je za kupnju u svim ljekarnama i preko Almagea web shopa. Cijena pakiranja iznosi 132,40 kn.

Dva paketića čekaju na vas, a mi ove proizvode možemo samo nahvaliti. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #almageacurcuminforte

Prijave primamo do 17. ožujka, točno u podne. Nagrade će biti poslane samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Čestitamo:

  1. Dubravka Matić
  2. Barbara Draščić