Sirove jesenske okruglice

Jabuke su ubrane, buče su zrele, voda za čaj je zavrila – jedino što nedostaje je slatki jesenski zalogaj. Ove sirove jesenske okruglice jednostavne su i brze za spraviti, a još brže nestaju s tanjura.

Autor: Vinka Tresić – Veganica.hr

 

  • Porcija: 4 osoba
  • Priprema: 15 minuta
  • Kuhanje: 5 minuta
  • Spremno za: 20 minuta
  • Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji
  • Vrsta obroka: deserti
  • Posebna prehrana: bez glutena, bez laktoze, sirova prehrana, vegansko, vegetarijansko

Trebat ćete:

 

KORA:

  • 15 suhih datulja
  • 1 manja jabuka
  • 2 žlice pirea od buče
  • 250 mL Letifico lješnjakovog brašna
  • 2 žlice mljevenog rogača
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 1 žlica naribane korice naranče
  • 1 žlica začina za medenjake
  • 2 žlice biljnog mlijeka
  • 2 žlice  bijelih chia sjemenkiza dekoraciju: žlica lješnjakovog brašna i žlica mljevenog rogača

Kad imate sve, onda:

  1. Pripremite sve sastojke, jabuku narežite na sitne kockice i naribajte koricu naranče.
  2. U blender prvo stavite datulje, jabuku, pire od buče i biljno mlijeko.
  3. Blendajte na visokoj brzini oko 2 minute.
  4. Nakon toga počnite dodavati ostale sastojke (Letifico lješnjakovo brašno, rogač, javorov sirup, koricu naranče, začin za medenjake i chia sjemenke).
  5. Blendajte sve skupa još 2 minute.
  6. Trebali bi dobiti smjesu koju možete lako oblikovati, ali da se ne lijepi po prstima.
  7. Oblikujte rukama kuglice i uvaljajte u smjesu Letifico lješnjakovog brašna i rogača.
  8. Od ove smjese možete dobiti oko 15 kuglica.
  9. Servirajte odmah ili stavite u hladnjak.
  10. Kuglice mogu biti u hladnjaku tjedan dana.