Što je više svježih prirodnih namirnica sadržano u vašoj prehrani to ćete imati više energije, snage, lakše ćete se obraniti od bolesti, regulirat ćete tjelesnu težinu, rad probavnog sustava i osjećati velike pozitivne promjene u vašem organizmu.
Mihaela Devescovi u knjizi Sirova hrana otkriva sve prednosti prehrane sirovom hranom. Naučite kako pripremiti zdrave i ukusne delicije poput ovih sirovih juha!
Zimska juha s jabukama
Sastojci:
- ½ velike cvjetače
- Marinirani luk
- 1 šalica vode
- 1 slatki luk, tanko narezan
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice tamari umaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica agavina sirupa ili nekog zaslađivača
- 1 žlica limunova soka
- 2 oguljene jabuke
- 2 žlice maslinova ulja
- Sol i papar; prema ukusu
Stavite sve sastojke za juhu, osim soli i papra, u blender te miksajte dok ne dobijete potpuno glatku kremu. Dodajte sol i papar prema ukusu. Luk tanko narežite. Pomiješajte tamari umak, agavin sirup i maslinovo ulje te prelijte po narezanom luku.
Marinirajte luk oko 2 do 3 sata, povremeno miješajući nekoliko puta. Miksanjem će se juha i lagano zagrijati.
Krem juha od brokule
Sastojci:
- 2 šalice nasjeckane brokule
- ½ šalice suncokretovih sjemenki
- 1 žličica soka od limuna
- 1 ½ šalice vode
- ½ šalice agavina sirupa
- ½ šalice brokule sitno nasjeckane brokule (ne miksati)
Staviti sve sastojke (osim ½ šalice brokule) u blender te miksajte dok ne dobijete glatku kremastu juhu. Stavite ½ šalice sjeckane brokule u zdjelu. Ulijte juhu od brokule preko sjeckane brokule. Lagano promiješajte žlicom i poslužite odmah.