Sirove juhe

Što je više svježih prirodnih namirnica sadržano u vašoj prehrani to ćete imati više energije, snage, lakše ćete se obraniti od bolesti, regulirat ćete tjelesnu težinu, rad probavnog sustava i osjećati velike pozitivne promjene u vašem organizmu.

Mihaela Devescovi u knjizi Sirova hrana otkriva sve prednosti prehrane sirovom hranom. Naučite kako pripremiti zdrave i ukusne delicije poput ovih sirovih juha!

Zimska juha s jabukama

Sastojci:   

  • ½ velike cvjetače
  • Marinirani luk
  • 1 šalica vode
  • 1 slatki luk, tanko narezan
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice tamari umaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica agavina sirupa ili nekog zaslađivača
  • 1 žlica limunova soka
  • 2 oguljene jabuke
  • 2 žlice maslinova ulja
  • Sol i papar; prema ukusu

Stavite sve sastojke za juhu, osim soli i papra, u blender te miksajte dok ne dobijete potpuno glatku kremu. Dodajte sol i papar prema ukusu. Luk tanko narežite. Pomiješajte tamari umak, agavin sirup i maslinovo ulje te prelijte po narezanom luku.

Marinirajte luk oko 2 do 3 sata, povremeno miješajući nekoliko puta. Miksanjem će se juha i lagano zagrijati.

Krem juha od brokule

Sastojci:

  • 2 šalice nasjeckane brokule
  • ½ šalice suncokretovih sjemenki
  • 1 žličica soka od limuna
  • 1 ½ šalice vode
  • ½ šalice agavina sirupa
  • ½ šalice brokule sitno nasjeckane brokule (ne miksati)

Staviti sve sastojke (osim ½ šalice brokule) u blender te miksajte dok ne dobijete glatku kremastu juhu. Stavite ½ šalice sjeckane brokule u zdjelu. Ulijte juhu od brokule preko sjeckane brokule. Lagano promiješajte žlicom i poslužite odmah.