Sigurno ste već naišli na raspravu o Lino ladi kokos na društvenim mrežama – „Kakvog je okusa? Gdje je ima za kupiti? Može mi netko poslati piksu?“ Može, može!!! Jedna je zalutala ravno u redakciju i nestala brzinom svjetlosti!
Rijetko koji proizvod toliko zaludi javnost prije i nego se pojavi u dućanima, a Podravka ima još jednog asa u rukavu. Ljetni okus kokosa ušao je i u redove Dolcela pudinga pa se uskoro proširila i priča o njemu.
U svakom slučaju, ovoga ljeta važno je imati kokos. I točka.
Pozivamo vas da pogledajte raspravu koja se odvija na društvenim mrežama i date svoj doprinos nekim ukusnim komentarom, a za trenutke kad vas „opere“ želja za slatkim odvrtite recept gore.
Sastojci:
- 1 Kokos premium puding Dolcela
- 80 g šećera
- 200 g mlijeka
- 500 ml slatkog vrhnja
- 300 g svježih borovnica (najbolje divljih)
Za preljev:
- 200 g Lino lade kokos
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i 300 ml slatkog vrhnja zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.
Vratite na vatru i uz miješanje kuhajte 2 minute da dobijete kremasti puding. Puding prekrijte plastičnom folijom i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.
Svježe borovnice usitnite u pire, a nekoliko lijepih ostavite sa strane. U puding umiješajte pire od borovnica i preostalo slatko vrhnje istučeno u šlag.
Smjesu izlijte u dublju plastičnu posudu, prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač. Držite u zamrzivaču najmanje 6 sati prije posluživanja.
Umak pripremite tako da u slatkom vrhnju rastopite Lino ladu kokos.