Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Sladoled kokos s borovnicama

Ultimativni okus ljeta – kokos, zavladao je Podravkinom paletom proizvoda, a pošto kokos ne pada daleko od stabla, tako su se i novi okusi Lino lade te Dolcela pudinga brzo uklopili u ovu obitelj i zaludili ljubitelje.

Sigurno ste već naišli na raspravu o Lino ladi kokos na društvenim mrežama – „Kakvog je okusa? Gdje je ima za kupiti? Može mi netko poslati piksu?“ Može, može!!! Jedna je zalutala ravno u redakciju i nestala brzinom svjetlosti!

Rijetko koji proizvod toliko zaludi javnost prije i nego se pojavi u dućanima, a Podravka ima još jednog asa u rukavu. Ljetni okus kokosa ušao je i u redove Dolcela pudinga pa se uskoro proširila i priča o njemu.

U svakom slučaju, ovoga ljeta važno je imati kokos. I točka.

Sladoledkokossborovnicama_5818

Pozivamo vas da pogledajte raspravu koja se odvija na društvenim mrežama i date svoj doprinos nekim ukusnim komentarom, a za trenutke kad vas „opere“ želja za slatkim  odvrtite recept gore.

Sastojci:

  • 1 Kokos premium puding Dolcela
  • 80 g šećera
  • 200 g mlijeka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 300 g svježih borovnica (najbolje divljih)

Za preljev:

  • 200 g Lino lade kokos
  • 200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i 300 ml slatkog vrhnja zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu.

Vratite na vatru i uz miješanje kuhajte 2 minute da dobijete kremasti puding. Puding prekrijte plastičnom folijom i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.

Svježe borovnice usitnite u pire, a nekoliko lijepih ostavite sa strane. U puding umiješajte pire od borovnica i preostalo slatko vrhnje istučeno u šlag.

Smjesu izlijte u dublju plastičnu posudu, prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač. Držite u zamrzivaču najmanje 6 sati prije posluživanja.

Umak pripremite tako da u slatkom vrhnju rastopite Lino ladu kokos.

Ne propustite

Gastronomija

Lubenica je osvježavajuće i niskokalorično voće i odličan borac protiv ljetnih vrućina. Ovo ljeto konzumirajte ju na profinjeniji način- kao sorbet!

Gastronomija

Neka vas slatka simfonija Svjetskog dana sladoleda inspirira da se oslobodite rutine i prihvatite čisto zadovoljstvo uživanja u kremastom okusu užitka.

Gastronomija

Slastičarnica Orijent i ove je godine bogatu ponudu sladoleda nadopunila novim božanstvenim okusima, pretvorenim u najbolje lagane kremaste teksture.

Gastronomija

Recept za ovu tortu izuzetno je jednostavan, a za pripremu je dovoljno desetak minuta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.