Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Slatke košarice s jagodama

Uz detaljne upute trostruke prvakinje Hrvatske u slastičarstvu Mirjane Špoljar napravite svoje slatke košarice s jagodama

Recept će lako pročitati već i prvašići koji ovih dana školske klupe mijenjaju ljetnim odmorom. Zvijezda margarin, svježe jagode, šećer, brašno, jaja…

No, svatko tko se okušao u pripravi kolača, pogotovo oni koju su prvi put odlučili brašnom zaprljati ruke, brzo su shvatili da nije dovoljno recept znati pročitati. Ima nešto i u trikovima.

Uz detaljne upute trostruke prvakinje Hrvatske u slastičarstvu Mirjane Špoljar napravite svoje slatke košarice s jagodama.

Tijesto:

  • Zvijezda stolni       30 dag
  • Šećer u prahu        15 dag
  • Vanilin šećer          1 kom
  • Jaja                          2 kom
  • Limun korica          2 dag
  • Kiselo vrhnje          2 dag
  • Brašno oštro          30 dag
  • Brašno glatko        15 dag

Od svih sastojaka umijesimo prhko tijesto i ostavimo u hladnjaku 30 minuta.  Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljamo na debljinu od 4 mm te utisnemo u kalupe za košarice. Košarice pečemo 8 minuta na 170ᵒ C. Pečene košarice odvojimo od kalupa, ohladimo te napunimo kremom.

Krema:

  • Pire od jagoda (kuhane i propasirane)     3 dcl
  • Šećer kristal                                                   20 dag
  • Žumanjci                                                        6 kom
  • Zvijezda margarin s vanilijom                    19 dag
  • Želatina                                                          1,5 g

Pomiješamo pire od jagoda, šećer i žumanjke te kuhamo na pari dok smjesa ne postane gusta. Maknemo s vatre i umiješamo želatinu koju smo prethodno namočili u hladnu vodu. Dobro sve izmiješamo da se želatina rastopi, a zatim lagano umiješamo kockicu po kockicu margarina. Tako pripremljenu kremu odmah ulijemo u košarice i hladimo 1-2 sata u hladnjaku. Završimo ih po želji tučenim slatkim vrhnjem te dekoriramo svježim jagodama.

 

Više

Beauty report

Prirodni recepti za lijepu i zdravu kožu.

Gastronomija

Jagode su prepune hranjivih tvari, a zbog prirodnih šećera i ugljikohidrata koji se nalaze u njima imat ćete energije tijekom cijeloga dana.

Gastronomija

Torta iz blendera zvuči savršeno, zar ne!? I jest..pogotovo za one malo lošije slastičare koji muku muče s pećnicom, vaganjem sastojaka i preciznim koracima...

Gastronomija

Mary Berry odlikovana je Ordenom Britanskog carstva, a 2014. godine osvojila je nacionalnu nagradu kao kulinarska autorica.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.