Sočni tortilja smotuljci

page

Prženi, pečeni, sirovi ili sušeni u pećnici… bez obzira kako su pripremljeni, burgeri su omiljen i slastan dodatak svakom obroku. Za vas smo pripremili sočan recept za tortilja smotuljke iz knjige Vege-burgeri, Dunje Gulin.

Sočni tortilja smotuljci

Namaz od batata

  • za 2 osobe
  • 1 veći batat (oko 330 g)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • malo soli
  • 1 češanj češnjaka, protisnutog

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pliticu za pečenje obložite papirom za pečenje. Batat ogulite pa narežite na veće kocke. Stavite na pripremljenu pliticu pa dodajte ulje, sol i češnjak i sve dobro promiješajte. Pecite dok batat ne omekša. Izmiksajte u pire.

Za posluživanje

  • 4 tortilje
  • 8-12 malih burgera od tempeha ili drugih burgera/popečaka/falafela
  • 4 žlice alfa alfa klica ili zelenih izdanaka rotkvica ili po želji
  • 4 žlice ukiseljenog povrća
  • listovi zelene salate

Tortilje zagrijte. Premažite svaku pireom od batata, na pire posložite burgere, dodajte ukiseljeno povrće, klice i salatu.

tortilje

O knjizi Vege-burgeri, Dunja Gulin

Dunja Gulin, iskusna kuharica prirodne kuhinje i autorica mnogih kuharica na hrvatskom i engleskom jeziku, donosi nam u ovoj knjizi sjajne recepte za veganske burgere, ali i slane i pikantne popečke, polpete, krokete, okruglice, ćuftice, valjuške, uštipke, s raznolikim sastojcima i različitim načinima pripreme – probajte pravi pravcati burger, mediteranski ili super zdravi burger s kvinojom, sirovi falafel od sjemenki, ljubičaste polpetice, valjuške od graška. Uz nekoliko nezaobilaznih umaka koji ih odlično dopunjavaju, tu su i prijedlozi kako da s gotovim burgerima oplemenite ili napravite novo jelo, a sjajne fotografije Maje Danice Pečanić vjerno će vam dočarati kako će obrok izgledati na tanjuru. U uvodu su korisni savjeti koji će vam pomoći da vaši burgeri i popečci baš svaki put budu – savršeni!

Recept i fotografija preuzeti iz kuharice Vege-burgeri, Dunje Gulin u izdanju Planetopije.

Fotografija: Maja Danica Pečanić

Za jednu sretnu čitateljicu smo pripremili smo i jednu knjigu. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #makronova

Prijave primamo do 27. ožujka, točno u podne. Nagrade će biti poslane samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.