Sojade – francuski poljubac nikad nije imao bolji okus!

Iako nam Francuska možda nije prva asocijacija za soju, upravo ondje raste sva eko soja koja se koristi za Sojade!

„Već 25 godina usmjereni smo na proizvode na bazi soje, a imamo vlastitu soju, koju uzgajamo na istoku i jugu Francuske te je dokazano bez GMO-a. Zanimljivo je kako je upravo soja najbolji izvor proteina u biljnom svijetu i zato ulažemo napore kako bismo proizveli 100% ekološku namirnicu. Svake godine posjetimo sve naše uzgajivače soje: zajedno provjeravamo kvalitetu zrna, ali i metode uzgoja koje štite okoliš“, ističe Yann Klopfenstein, predstavnik Sojadea.

Soja dolazi iz porodice leguminoza. Biljka može doseći visinu do 80 cm, a u njezinim se mahunama nalazi 2 do 5 zrna soje. Sojade proizvodi sadrže zrna žute francuske soje, zbog njezinih nutritivnih blagodati i ugodna okusa.

„Soju su ponajviše prihvatili oni koji žele promjenu u prehrani, koji žele iskoristiti dobrobiti biljnih proteina te je posebno popularna među veganima i vegetarijancima. Ona je srce naših proizvoda i zato koristimo samo 100% eko soju. Proizvodima dodajemo veganske probiotičke kulture uzgojene na gljivama.

MangoLassi

Zbog GMO manipulacije sojom, mnogi su zabrinuti je li je sigurno jesti.

„Mi smo obiteljska kompanija, u ovom smo poslu od 1975. godine i poznamo sve naše uzgajivače soje. Pored toga, soju testiramo 4 puta godišnje: testiramo sjeme prije sjetve, zrno prilikom žetve, zrno kada dođe u našu tvornicu te finalni proizvod. Zato smo sigurni da je ekološka, bez pesticida i bez GMO-a“, ističe Klopfenstein.

Zdravo, ukusno, i društveno odgovorno

Da itekako dobro rezoniraju sa svojim motom, govore brojni obožavatelji sve šire palete Sojade proizvoda na bazi soje, riže, konoplje i, od nedavno, zobi. Beskonačan svijet veganskih gurmanskih delicija čija se kvaliteta prepoznaje od prvog kušanja, obilježava niz nutritivnih epiteta, ali i eko održivost.

Mueslidorucaksjagodama

Tajna francuskog poljupca

Tradicionalni slijed francuskog jelovnika UNESCO je zaštitio kao nematerijalnu kulturnu baštinu.

„Želite li znati koja je tajna francuskog poljupca? To je češnjak. Stavljamo ga u sva jela! Osim toga, mi Francuzi vrlo smo izbirljiv, hrana nam je jako važna i zato proizvod ne stavljamo na tržište dok nismo sasvim zadovoljni kako izgleda, kakvog je okusa te koje su mu nutritivne dobrobiti“, pojasnio je Yann Klopfenstein zaljubljenik u francusku kuhinju i glavni kulinarski eksperimentator u Sojadeu.

Recepti

Isprobajte Yannov veganski tzatziki s konopljinim jogurtom, koji možete poslužiti kao aperitiv, a uz osvježenje dobit ćete i obilje omega 3 masnih kiselina i energije.

Kao proteinski napitak predložio je očaravajući mango lassi, inspiriran Indijom, sa Sojade desertom od manga i breskve. Dan započnite crunchy mueslima sa Sojade desertom od jagoda.