Spektakularan završetak BIPA FASHION.HR-a

Pravo slavlje mode obilježilo je finalnu večer BIPA FASHION.HR-a koji je i ove sezone predstavio najbolje od hrvatske modne i okupio brojna poznata imena modne i društvene scene. Grandiozno finale predstavilo je revije poznatih modnih dizajnera, koji su svojim kolekcijama na najbolji način pokazali koliko je uzbudljiva i raznolika hrvatska modna scena. LukA, Marina Design, Arileo, BiteMyStyle by Zoran Aragović te dizajnerica iz Srbije koja potpisuje modni brend Ines Atelier prikazali su svoje nove kolekcije i osvojili simpatije publike.

Čast da otvori završni dan ovosezonskog BIPA FASHION.HR-a pripala je Luki Grubišiću, dizajneru čiji rad modna publika već dobro poznaje, a LukA kolekciju po prvi je put prikazao u sklopu 24. sezone najvećeg regionalnog tjedna mode. Pod pokroviteljstvom brenda Silan, Luka je publiku počastio kolekcijom simpatičnog naziva Frutti di Mare koja je istovremeno koketirala sa seksepilom i razigranošću, ali je nedvojbeno igrala i na kartu drskosti i samouvjerenosti. Print hobotnica, krakova i kozica inspiriran morem na blazerima, bogatim suknjama, hlačama i haljinama oduševio je obožavatelje branda, koji ove godine slavi 15 godina karijere. U kolekciji za proljeće/ljeto 2017. puno je pažnje posvećeno krojevima te posebno materijalima i modnim dodacima. Tako LukA prvi put radi svoje printeve u suradnji s prijateljicom Sanjom Ivan, a upečatljiv nakit od pravog ribarskog konopa izradila je dizajnerica Marija Sjauš Baždarić dok je za styling revije zaslužan Saša Joka.

_MG_1394 _MG_1579

Bogat modni program subotnje večeri nastavio se revijom INES Atelier, dizajnerice iz Srbije, koja je već imala priliku nastupati na BIPA FASHION.HR-u i koja je svojim ženstvenim i izazovnim kreacijama oduševila publiku. Kolekcija Eclipse blossom za sezonu proljeće/ljeto 2017. na pijedestal stavlja ženu, ženstvenost i senzualnost, a Ines novom kolekcijom šalje poruku koja trenutno ima mnogo pobornika u svijetu mode, ona želi da se svaka žena predstavi kao najluksuznija verzija sebe. S obzirom na oduševljenje ženskog dijela publike, ova priznata dizajnerica uspjela je u svojoj misiji. Nezaobilazna svila, suede koža, pliš i jeans uz dodatak metalnih detalja u ružičastoj pozlati na modelima koji su prošetali pistom, pokazali su tko je tipična „Ines žena“ – senzualna, sofisticirana, a opet moderna i praktična.

_MG_2043 _MG_2153

Uvijek posebna, drugačija i svoja, dizajnerica Marina Obradović koja se krije iza brenda Marina Design u proljetnoj je kolekciji iznenadila dodatkom neočekivanih boja. Uz već tradicionalne i za nju karakteristične nijanse bijele i crne, Marina se u novoj kolekciji poigrala s cijelim spektrom boja, uobličenim u novim krojevima i prirodnim materijalima, stvarajući cjelinu prepoznatljivog rukopisa. Samouvjerene i odvažne žene u viziji Marine Obradović i ove sezone nose torbice branda RUKE, koje upotpunjuju outfit. Ležerno,spontano i opušteno – tako je na pisti svoje najnovije kreacije predstavila dizajnerica, čiji su komadi već dugi niz godina sinonim za samouvjerenu i jaku ženu.

_MG_2529 _MG_2655

Splitski modni dvojac Arileo, predstavnik udruženja obrtnika Grada Splita, ove je sezone prvi put nastupio na BIPA FASHION.HR-u i pokazao da je modnoj publici nedostajao na pisti. Raskoš i minimalizam, romantika i militaristički stil – kontrasti koje Arileo uspješno spaja već godinama, osvojili su simpatije publike. Inspirirana military trendom, kolekcija je rađena po osobnoj viziji mode kakvu Arileo stvara, stoga i dalje ostaju romantični s military elementima koji se ne primjećuju na prvu, ali su prisutni kroz detalje. Stoga, nova kolekcija ima i malih pomaka u odnosu na prepoznatljiv modni potpis, koji se posebno primjećuje u konstrukciji i detaljima. Dizajnerski duo, čiji je zaštitni znak klasičan i promišljen dizajn, te decentan kolorit i u ovoj kolekciji slavi žensku eleganciju i gracioznost.

_MG_2903 _MG_3080

Finalnu večer BIPA FASHION.HR-a zatvorio je dizajner Zoran Aragović koji je predstavio novu BiteMyStyle kolekciju i potpuno očekivano osvojio ovacije publike. Aragović se ove sezone vraća onome po čemu je njegov dizajn najviše prepoznatljiv, a to su boje i printevi. Pop art elementi se provlače kroz većinu Aragovićevog dizajna, no za aktualnu sezonu proljeće/ljeto 2017. upravo su oni u prvom planu. Pa se tako na jaknama i haljinama pojavljuju motivi stripa, stiliziranih mačaka, siluete Mickey Mousa ili pak voće poput ananasa, lubenica i banana, naravno, sve s prepoznatljivim eklektičnim BiteMyStyle modnim rukopisom. Dizajner je pronašao inspiraciju u modernoj kulturi i mladim urbanim ženama koje s lakoćom kombiniraju i nose upečatljive modne komade i tako stvaraju svoj prepoznatljiv i osebujan stil s posebnim afinitetom prema svemu neobičnom i drugačijem.

_MG_3548 _MG_3814

 

24. po redu BIPA FASHION.HR završio je u subotu 1. travnja, a u četiri dana predstavio je kolekcije etabliranih modnih dizajnera, ali i mlade snage modne scene. Gotovo 4000 gledatelja i više od 200 akreditiranih predstavnika medija pratili su bogat program koje se i ove sezone završio slavljem uz službeni Beck’s afterparty.