Spektakularnim vatrometom u Čakovcu otvoreno 54. Porcijunkulovo

54. po redu Porcijunkulovo započelo je vatrometom i  „Najljepšom obiteljskom pričom“ Mirka Švende Žige, a trajat će do 2. kolovoza i završiti spektakularnim koncertom Tonya Cetinskog. Ove godine se očekuje rekordan broj posjetitelja, a čakovečka tradicionalna manifestacija prvi put je uvrštena u Top događanja Hrvatske.

Nakon šetnje ispod tisuća prepoznatljivih šarenih kišobrana, u subotu se poslije talentirane Zsa Zse očekuje koncert glazbene dive Nine Badrić, a u nedjelju nakon Malog MEF-a legendarnog Žere i Crvene jabuke. Osim koncerata, za posjetitelje su organizirane dječje igraonice i radionice, pričaonice, umjetničke izložbe, prezentacije i promocije specifičnih djelatnosti te, naravno, ukusna lokalna hrana i pića. Više od 300 izlagača garancija je dobre zabave i sadržaja za svačiji ukus.

Prije velikog finala, na pozornicu još dan za danom dolaze 4 tenora, Massimo i Zvonko Bogdan, za koje će publiku zagrijavati Nocturno by Oliver, Pastiri i TS Frikovi, a netom prije Tonyja Cetinskog sviraju Genova i Marko Kutlić.

„Vjerujem da ćemo i ove godine dokazati kako je u jeku turističke sezone na obali moguće organizirati kontinentalnu manifestaciju koji bilježi rekordnu posjećenost. Na ovogodišnjem Porcijunkulovu nastupaju najveće zvijezde Hrvatske i regije, a poučeni dobrim iskustvom produžili smo trajanje manifestacije za jedan dan kako bi što veći broj posjetitelja kreiralo nezaboravne uspomene ispod naših šarenih kišobrana“, poručio je gradonačelnik Čakovca ​Stjepan Kovač.