Za Valentinovo vam poklanjam recept za Srca od bijele čokolade, jednostavna i brza za izradu te izuzetno ukusna. Tko ima malo više vremena, može se baciti i na ovakva srca – Srca iz Nuora – Coricheddos.
Sastojci:
Priprema:
Marina kuharica
Sastojci:
- 200 g brašna
- 140 g maslaca (otopljen na sobnoj temperaturi)
- 70 g šećera
- 80-100 g bijele čokolade
-
crvena boja za hranu
- 1 žumanjak
- za punjenje: marmelada od naranče, sirup od naranče ili slatko od jagoda (recept za marmeladu od naranče)
- sok 2 naranče, 4 žlice šećera kuhati dok se ne zgusne. Premazati kolačiće ili kolačić te ga poklopiti drugim.
- oko 400 grama smrznutih jagoda ili malina (kad dođu svježe onda uzeti svježe)
- 4 žlice šećera u prahu (ili više ako su maline kisele)
- par žlica vode
Priprema:
- Pomiješati maslac sa šećerom, dodati žumanjak, boju za hranu, pa naizmjence dodavati brašno i rastopljenu bijelu čokoladu te umijesiti tijesto. Tanko razvaljati, rezati srcolike oblike i peći na 180°C oko 10 minuta. Pazite da vam ne potamne. Trik za valjanje tijesta, da se ne lijepi: valjati preko prozirne folije na željenu debljinu (par milimetara)
- Umak – Nisam preveliki ljubitelj smrznutog voća ali ako nema drugoga i to je dobro. Također nisam ljubitelj miješanog šumskog voća jer mi se uvijek čini prekiselo ali vi možete i njega uzeti ako volite. Staviti voće u tavicu i zakuhati. Kad se voće raskuhalo, propasirati ga kroz sito. Naravno da se ovo ne mora raditi ali maline su prepune sitnih kostica i stvar je jednostavno puno ukusnija i ugodnija za jesti ako je propasirana. Dodati šećer u prahu koji je otopljen u nekoliko žlica vode i ponovno zakuhati.
- Kad su kolačići pečeni te ohlađeni, premazivati po kolačić marmeladom ili umakom i poklopiti ga drugim te malo stisnuti kako bi se bolje zalijepio. Nije loše marmeladu malo zagrijati na štednjaku kako bi se lakše razmazivala.
Marina kuharica
In this article:čokolada, helena kralj, keks, marina kuharica, marmelada, recept, srce, Valentinovo
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login