Sretan rođendan Mickey!

The Walt Disney Company dan njegova rođenja smatra 18. studenog 1928. godine. Naime, toga je dana prvi puta javnosti predstavljen animirani film Parobrod Willie u kojemu je Mickey imao glavnu ulogu. Kanije je zaživio u još 130 filmova od čega je njih 10 dobilo i nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg animiranog filma. Dobio je samo jedan, za film „Lend a Paw“ 1942. godine.

Globalni uspjeh popularnog animiranog lika doveo ga je i do Staze slavnih na kojoj je upravo on – Mickey Mouse, jedini animirani lik koji stoji uz bok najvećim glumačkim imenima.

Havaianas obilježava 90. rođendan Mickeyja Mousea!

Brazilske japanke koje su odavno osvojile cijeli svijet svojom kvalitetom, posebnim dizajnom i veselim tropskim bojama, ovog puta lansirale su deset neodoljivih modela s Mickeyjevim printom.

Svaki dizajn predstavlja posebno desetljeće od 1928. godine, kada je premijerno prikazan prvi crtani film zahvaljujući kojem je Mickey postao hit u cijelom svijetu. Mali miš s ljudskim osobinama u svom je životu mijenjao karakter, ali i izgled. Glava je bila sve izraženija s velikim očima, a trup, ruke i noge su se smanjivali, pa mnogi smatraju da je privlačnost njegova lika možda i u tome što njegove proporcije pomalo podsjećaju na ljudsku bebu.

 

Prateći Mickeyja u svim zgodama i nezgodama, Havaianas je svojom posebnom kolekcijom pokazao koliko je sićušni miš ostao zapamćen u srcima ljudi.

Osim neodoljivih modela s posebnim printom, Havaianas je ovu kolekciju zapečatio kvalitetnom potplatom izrađenom od gume koja nogu drži stabilnom i pružajući joj tako osjećaj slobode, udobnosti i bezbrižnosti.

Kolekcija je od 15. studenog dostupna na web shopu www.havaianas.com.