Sve što vam treba za toplu, suhu i aktivnu zimu

Jedne olujne noći tamo negdje početkom 70-ih godina prošlog stoljeća, osnivač Fjällävena Åke Nordin osjećao se promrzlo i neudobno u planinama na sjeveru Švedske. Malo je toga mogao učiniti po pitanju svoje bijedne situacije, osim samom sebi dati obećanje. Obećanje da će stvoriti jaknu toliko toplu da jednom kad ju obuče više nikad neće osjećati hladnoću. Rezultat tog obećanja bila je Expedition Down jakna. Rođena iz ideje spajanja dviju jakni kako bi se između njih zarobio sloj zraka koji bi poslužio kao izolacija, ova je kultna jakna inspirirala broje inačice i kopije u cjelokupnoj outdoor industriji. Expediton Down jakna je kasnije zaštićena kao umjetničko djelo od strane institucije Svensk Form (Švedsko društvo za obrt i dizajn), što je zacementiralo njezin status istinske ikone među zimskim jaknama.

Iako je sam Åke Nordin bio ponosan ovim postignućem, još se više ponosio činjenicom da je ispunio vlastito obećanje. S Expedition Down jaknom savladao je umijeće čuvanja topline.

hanwag_fw1718_image11

Klasik u novom ruhu

Ove je sezone klasična Expedition Down jakna redizajnirana kako bi bolje pristajala ženama i muškarcima, ali da se pritom nije diralo u originalni izgled i izolacijska svojstva. Također joj je pridružena i laganija varijanta – Expedition Down Lite Jacket (za žene i muškarce) – koja ima oko 35% manje paperja od originala te je također posebnom tehnikom prošivanja omogućen malo pripijeniji kroj. No obje jakne će Vas iznimno dobro čuvati od hladnoće zahvaljujući ofsett unutarnjoj strukturi.

hanwag_fw1718_image15

Fjällräven Keb: proširenje linije

U nastojanju da postigne vječnu pobjedu nad hladnoćom Fjällräven je proširio Keb liniju za tehnički trekking s jaknama Keb Expedition Down , Keb Touring  i Keb Lite Padded, kao i Keb Touring hlačama za žene i muškarce. Navedene novitete iz Keb linije čitav niz detalja čini iznimno pogodnima za tehnički trekking i skijaško trčanje, a izrađeni su offset tehnikom. Osim toga svi novi Keb proizvodi dolaze sa setom za popravke kako bi im se produžio život, a u dizajnu se posebno pazilo baš na lakoću popravljanja. Sve je to u skladu s Fjällrävenovom posvećenošću razvijanju održivih i izdržljivih proizvoda koji će odoljeti zubu vremena. Ta se posvećenost vidi i u rigoroznim kriterijima pri biranju dobavljača paperja koje se koristi za izolaciju u Fjällräven zimskim jaknama. Svako je pero prikupljeno i obrađeno po najvišim etičkim standardima, što znači da ćete u toplom zagrljaju svoje nove jakne moći uživati potpuno čiste savjesti.

Ostali Fenix zimski aduti

Osim Fjällrävena, svjetski poznate marke outdoor odjeće i ostale opreme, unutar tvrtke Fenix Outdoor su i njemačka marka planinarske obuće Hanwag te švedski proizvođač kuhala i ostalih pomagala za kuhanje na otvorenom Primus. Budući da Hanwag i Primus također ne pristaju na kompromise kada je riječ o vrhunskoj izdržljivosti, održivoj proizvodnji prihvatljivoj za okoliš i kvalitetnoj izradi koja jamči uživanje u prirodi neovisno o vremenskim uvjetima, predstavit ćemo i neke njihove adute koji će se dobro uklopiti u ovu zimsku priču.

Hanwag ANVIK GTX®: aktivna, suha i topla zima

Premda mnogi od nas vole zimu i snijeg, gotovo je sigurno da nitko ne voli osjećaj promrzlih i mokrih nogu koje su popratna pojava najhladnijeg godišnjeg doba. Sva sreća da Vam možemo predstaviti Hanwag ANVIK GTX®; rezultat suradnje Hanwaga, njemačkog tradicionalnog proizvođača planinarskih cipela i Michelina, francuske tvrtke sa gotovo 130 godina izvrsnosti na području proizvodnje automobilskih guma. Rezultat ove suradnje su MICHELIN® V-ROUGH potplati koji nude još jače prianjanje i stabilnost, uz izdržljivost i dizajn koji jamči udobne duge šetnje neovisno o vremenskim uvjetima. Ovom prilikom izdvajamo ANVIK GTX®, model predstavljen unutar kolekcije jesen/zima 2017. Riječ je o multifunkcionalnim čizmama modernog dizajna koje su jednako dobre u dugim šetnjama šumom i obavljanju gradskih obveza po kiši, snijegu i ledu. Uz MICHELIN® V-ROUGH potplate odlikuje ih i kvalitetna nubuk koža te GORE-TEX® podstava. Hanwag ANVIK GTX® čizme ujedinjuju udobnost, funkcionalnost i dizajn te se tako sjajno uklapaju Fjällräven Keb proizvodima.

Primus TrailBottle Vacuum S/S: za temperaturu pića koju želite

Ova termosica u potpunosti će zadovoljiti Vaše želje kada je riječ o idealnoj temperaturi Vašeg pića. Nehrđajući čelik, dvostruke stjenke i Primus ekspertiza jamče Vam da će Vaša pića u Primus TrailBottle Vacuum termosici  ostati na optimalnoj temperaturi – dakle pravi je suputnik za skijanje alpskim padinama i trekking kroz tropske prašume. Spremnik za tekućinu ima veliki spremnik što olakšava punjenje i čišćenje, a remen na poklopcu omogućuje pričvršćivanje za ruksak. Poklopac ne sadrži BPA (Bisfenol A), ftalate ni ostale štetne kemikalije.