Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Svinjski lungić na Cheddar krumpiru

Ako ste slučajno razmišljali o naručivanju hrane online, možemo vam obećati, da osim ako ne nazovete Olju osobno, ovakvo što vam neće stići na kućna vrata!

Ako ste slučajno razmišljali o naručivanju hrane online, možemo vam obećati, da osim ako ne nazovete Olju osobno, ovakvo što vam neće stići na kućna vrata!

Zato brzo u mesnicu, pregaču oko struka i ovaj recept na vidljivo mjesto!

Autor: Olja Brkljač – Olja’s kitchen

 

  • Porcija: 4 osobe
  • Priprema: 10 minuta
  • Kuhanje: 35 minuta
  • Spremno za: 45 minuta
  • Zahtjevnost: za impresionirati svekrvu
  • Vrsta obroka: glavna jela
  • Posebna prehrana: bez glutena

Trebat ćete:

 

  • 500 g svinjskog lungića
  • 1 kg krumpira
  • 100 g Cheddar sira
  • 10 mL  maslinovog ulja
  • 60 g pršuta
  • 6 kom listova kadulje
  • prstohvat soli i papra

ZA UMAK:

  • 1 kom grčkog jogurta
  • 2 žličice senfa
  • 2 žličice hrena
  • 1 žličica Letifico meda od aronije
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 1 žličica aceta balsamica
  • prstohvat sol i papar

Kad imate sve, onda:

  1. Krumpire ogulite i izrežite ih na kockice kako bi se prije skuhali.
  2. Zavrijete veći lonac vode, posolite i popaprite te dodajte krumpire.
  3. Kuhajte ih oko 15 minuta. Za to vrijeme posolite i popaprite svinjski lungić te ga ispecite na tavi u kojoj ste prethodno ugrijali maslinovo ulje.
  4. Pecite ga sa svake strane oko 4 minute. Kada je dobio zlatnu boju izvadite ga na tanjur.
  5. Na ulju od pečenja popržite nekoliko listova kadulje oko 10 sekundi kako bi pustili finu aromu. Izvadite ih iz tave i stavite na tanjur za kasniju dekoraciju.
  6. Kada su se krumpiri skuhali zgnječite ih u pire i u njih naribajte Cheddar sir te začinite s maslinovim uljem, soli i paprom.
  7. U vatrostalnu zdjelu stavite napravljeni pire, pršut i svinjski lungić te ga prelijte s maslinovim uljem od pečenja.
  8. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta, ovisno o jačini pećnice.
  9. Za to vrijeme u posudi pomiješajte sve sastojke za umak.
  10. Kada je lungić pečen poslužite ga s prženim listovima kadulje.

 

Dobar tek!

 

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.