Svjetske fetiš zvijezde na Bestiarumu

Zagrebački Bestiarum, party/festival s fetiš predznakom, ovog će vikenda, 28. i 29. lipnja, ugostiti u industrijskom kompleksu Jedinstvo međunarodne zvijezde cirkuske, burleskne i fetiš scene. Program je namijenjen punoljetnoj urbanoj publici koja ulazak u Europsku uniju želi proslaviti uz standarde noćne zabave europskih metropola.

Kao posebna gošća na Bestiarum stiže Lada Redstar, Sarajka s berlinskom adresom, istinska zvijezda svjetskih pozornica. Lada je aktualna osvajačica titule najbolje debitantice na lasvegaškom Burlesque Hall of Fame Weekendu, te prošlogodišnja pobjednica World Burlesque Games u Londonu. Bit će ovo prvi Ladin nastup u Zagrebu i prilika da i domaću publiku odvede u glamurozni svijet prve polovice 20. stoljeća, sa svojom verzijom klasične burleske.

fetish crveni 1 Tu su međutim i radikalnije zvijezde ženske fetiš scene – Australka Empress Stah i Šveđanka Elegy Ellem svojim su neoburlesknim i body art performansima podigle letvicu brojnih svjetskih fetiš partyja, pa i onog najpoznatijeg, londonskog Torture Gardena, s kojeg na Bestiarum kao DJ stiže i TG-jevo prvo i zaštitno ime David Wood. Uz Schejtan iz Slovenije, domaći line-up čine još Krželj, Le Chocolat Noir, End, Mare & Kalle.

Obožavatelji cirkusa na Bestiarumu će biti počašćeni performansom novomeksičkog zračnog akrobata Cohdija Harrella, s točkom koju je posebno kreirao za hrvatsku publiku koja s njim već njeguje dugotrajnije tople odnose kroz nastupe u Red Roomu i na Freaky Fridayju.

fetish novo 1Na freaky strani cirkuskoga spektra pojavit će se Miss Mortina Maniac, norveška bradata žena s međunožjem od čelika, dok će u drag queen izdanju burlesku interpretirati i Daniel Gulko, francuski umjetnik američkih korijena koji se upisao u enciklopedije novog cirkusa.

Osim izazovnih i ponegdje provokativnih performansa, Bestiarumov umjetnički potpis čine i rubni likovni programi (tu je izložba „Tabu“ mladog varaždinskog fotografa Dragutina Kličeka), filmske projekcije (vampirski klasici koje publika može gledati ležeći u lijesovima), famozni dungeon (tamnica s BDSM spravama) ili pak medical room (jedino mjesto u gradu na kojem u kasnim noćnim satima možete obaviti i sistematski pregled).

fetish fest 1

Istražite svoje i tuđe fetiše ovog petka i subote na Bestiarumu – ulaznice su u prodaji u Octopus piercing studiju (Gundulićeva 37), po cijeni od 120 i 140 kuna (na dan događaja bit će 20 kuna skuplje), a za posjetitelje je obavezan fetish fantasy dress code, što je također jedna od najatraktivnijih Bestiarumovih posebnosti na domaćoj party sceni. Fotografiranje na događaju je zabranjeno pa se možete opustiti i jednu ili dvije noći biti što god želite. Više informacija potražite na www.bestiarum.com.hr.